«Συζητάμε για συγχωνεύσεις και καταργήσεις ακόμη δεκαπέντε οργανισμών πέρα από τις πενήντα που έχουν ήδη αποφασιστεί» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προσθέτοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει σαφής εικόνα για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ μετά την απογραφή.
Ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος που είναι μόνιμος και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. "Στους οργανισμούς που συγχωνεύονται οι υπάλληλοι μετακινούνται σε συναφείς οργανισμούς του Δημοσίου στον ίδιο τόπο. Με τη δουλειά που κάνουμε σεβόμαστε και την οικογενειακή τους κατάσταση, αλλά με στόχο να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και να κάνουμε οικονομίες κλίμακας".
Ο υφυπουργός τόνισε ότι με τον Καλλικράτη θα γίνει καλύτερη κατανομή προσωπικού στους Δήμους. "Θα περιοριστούν οι ανάγκες για συμβασιούχους. Φέτος μειώθηκαν κατά 30%. Θα υπάρχουν συμβασιούχοι σε εποχιακές δουλειές. Το θέμα είναι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό. Το δημόσιο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μόνιμο εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας" σημείωσε.
Είπε, επίσης, ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε μια πλήρη εικόνα, ώστε να αξιοποιηθεί το προσωπικό. "Θα γίνονται στοχευμένες προσλήψεις όταν φεύγουν στη σύνταξη άνθρωποι συγκεκριμένων ειδικοτήτων".
Διευκρίνισε ότι σε πολλές νομαρχίες οι θέσεις των διευθυντών ήταν πολλές. "Κάποιες θα καταργηθούν. Υπήρχαν παραδείγματα διευθύνσεων όπου υπήρχε μόνο ο διευθυντής ή ο προϊστάμενος" υπογράμμισε.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι με το ενιαίο μισθολόγιο θα υπάρξει μια ενιαία μισθολογική λογική σε όλα τα υπουργεία. "Θα υπάρχει δικαιοσύνη για να καταργηθούν οι παράλογες διαφορές". Είπε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να θέσει σε καθεστώς διωγμού τους δημοσίους υπαλλήλους.
Για τους Δήμους με οικονομικά προβλήματα ο κ. Ντόλιος είπε ότι τα μέτρα για αυτούς ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις και δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο. Για τα χρέη των 1035 δήμων είπε ότι ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ποσό που όπως τόνισε είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Ήδη εκδώσαμε με υπουργική απόφαση τους όρους δανεισμού των Δήμων για να μην εμφανιστεί ξανά το φαινόμενο της υπερχρέωσης. Περίπου τριάντα δήμοι μπορούν να χαρακτηριστούν υπερχρεωμένοι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ντόλιος και πρόσθεσε ότι αυτοί θα μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης με επιτήρηση από το υπουργείο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου