Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έρευνα για το εμβόλιο Pandemrix κατά του Η1Ν1 διέταξε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

Έρευνα για το εμβόλιο Pandemrix κατά της νέας γρίπης διέταξε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί επειδή υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσε κρίσεις ναρκοληψίας στη Φινλανδία και τη Σουηδία.




Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, στόχος της επιτροπής ειδικών θα είναι να "διευκρινίσει αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα κρούσματα ναρκοληψίας και στον εμβολιασμό με Pandemrix".

Το συγκεκριμένο εμβόλιο παρασκευάζεται από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK) και χορηγήθηκε σε "τουλάχιστον 30,8 εκατομμύρια Ευρωπαίους" στο πλαίσιο των εκστρατειών πρόληψης της γρίπης Η1Ν1.

Την περασμένη Τρίτη, η Φινλανδία συνέστησε την αναστολή της χρήσης του Pandemrix, μετά τα έξι κρούσματα ναρκοληψίας που εκδηλώθηκαν σε παιδιά, τα οποία είχαν εμβολιαστεί με το Pandemrix. Οι φινλανδικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι ακόμη εννέα κρούσματα συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν έξι κρούσματα, τα πέντε από τα οποία συνδέονται με το Pandemrix, ενώ το έκτο με το εμβόλιο Panenza, που παρασκευάζεται από την Sanofi-Pasteur, της Sanofi-Aventis.

Αντίστοιχα κρούσματα καταγράφηκαν και στη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com