Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Δημοψήφισμα» οι εκλογές του Νοεμβρίου λέει το 22,8%

Μικρή απήχηση έχει κατά τα φαινόμενα στους πολίτες η πρόταση μετατροπής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου σε «δημοψήφισμα» για την κυβερνητική πολιτική.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, μόνο το 22,8% των ερωτηθέντων προτίθεται να ψηφίσει με κριτήριο την αποστολή μηνύματος στους κυβερνώντες. Περισσότεροι από τους μισούς -το 55,3%- δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, το 49,6% του δείγματος διατηρεί θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό (50,8% στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση) και το 48,4% αρνητική (47,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 37,5% έχει θετική γνώμη (41,3%στην προηγούμενη μέτρηση) και το 55,8% αρνητική (54% στην προηγούμενη μέτρηση). Στο ερώτημα του "καταλληλότερου" πρωθυπουργού, το 44% απαντά Παπανδρέου, το 24,1% Σαμαρά και το 30,4% κανέναν από τους δύο.

Όσον αφορά τέλος στην προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη, μόλις το 9,8% απαντά ότι θα το ψήφιζε ενώ το 87% δηλώνει ότι το ενδεχόμενο είναι από έως μικρό έως ανύπαρκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com