Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Νέοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε Ν. Μεσημβρία και Αδενδρο

Επαναληπτικές επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση θα πραγματοποιηθούν απόψε στη Νέα Μεσήμβρια και στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 11.30 το βράδυ και θα διαρκέσουν ως τις 5 το πρωί.


Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης γίνεται γνωστό στους κατοίκους ότι κατά το διάστημα των ψεκασμών και για μία ώρα μετά απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

Οδηγίες για την καλύτερη προστασία των κατοίκων:

• Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.

• Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός.

• Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.

• Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.

Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα.

Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 5212000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com