Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΑΣΟΚ: Δύσκολος «γρίφος» η υποψηφιότητα δημάρχου της Αθήνας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εσωτερικές διαβουλεύσεις και οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί το ΠΑΣΟΚ μετρώντας την αποδοχή υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που «μετρώνται» για το Δήμο Αθηναίων είναι της Φώφης Γεννηματά καθώς και εκείνη του του κ. Καμίνη που έχει προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά.



Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος σημερινής μαραθώνιας σύσκεψης,στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων, ανάμεσά τους και των υποψηφιοτήτων για την Αθήνα και την περιφέρεια Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος.

Στη σημερινή σύσκεψη πήραν μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, yπουργος Εσωτερικών,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, , ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Α' Αθηνών κ. Π. Οικονόμου εξέφρασε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.

"Δεν έχω καμία δυσκολία να πω ότι είναι μία καλή υποψηφιότητα. Γιατί όχι και ικανοποιητική, στο βαθμό που προτείνεται από κάποιον άλλο χώρο που έχει διάθεση συνεργασίας. Έχω τη μοναδική επιφύλαξη, η οποία δεν έχει σχέση ούτε με το πρόσωπο, ούτε με την προέλευση, αλλά με τα ανακλαστικά τα οποία θα έχει ο κύριος όγκος των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα να ανταποκριθεί θετικά και να ενεργοποιηθεί σε μια τέτοια κίνηση. Εγώ λέω ότι η μη προέλευσή του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η υπόδειξή του από άλλον κομματικό χώρο, αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα κυρίως στην εκλογιμότητα", είπε στον ραδιοσταθμό FLASH ο κ. Οικονόμου.

Αντίθετα, ο κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν αποδέχθηκε μια υπερκομματική υποψηφιότητα.

"Για το Δήμο Αθηναίων έχω κάνει την πρόταση για το Συνήγορο του Πολίτη μέχρι πρότινος, τον κ. Καμίνη. Μία υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά υπερκομματικά, μία υποψηφιότητα η οποία προσδιορίζεται από την έντονη κοινωνική αναφορά και στο θεσμικό επίπεδο, και βεβαίως μία υποψηφιότητα η οποία είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει κομματικές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις. Αναμένουμε. Και όποιοι απορρίψουν την πρόταση αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες και βεβαίως την υποχρέωση να δικαιολογήσουν στους πολίτες γιατί αρνήθηκαν μία πρόταση υπερκομματικού χαρακτήρα. Εν αναμονή της απόφασης που θα πάρουν από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com