Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν υπάρχουν λύσεις φαστ φουντ στην Παιδεία

Το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αλλάξει το 2013 και αφού προηγηθούν οι αλλαγές στο Λύκειο και στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, τόνισε η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».



"Δεν με ενδιαφέρει να αφήσω ένα 'σύστημα Διαμαντοπούλου' για τις εισαγωγικές [...] πρέπει να αντιληφθούμε την εκπαιδευτική διαδικασία ως κρίκους μιας αλυσίδας", σημείωσε. Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για "διακριτές ακαδημαϊκές δεσμεύσεις" που θα οδηγούν σε "διακριτές διαδικασίες πρόσβασης". Όπως είπε, "δεν μπορείς να θέτεις κάτω από τους ίδιους όρους εξεταστικής δοκιμασίας τον υποψήφιο πυο θέλει να γίνει γεωπόνος με αυτόν που θέλει να γίνει ανθοκόμος".

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν τμήματα με 40 μαθητές, τονίζοντας πως αν προκύψουν τέτοια προβλήματα και δεν επιλυθούν μέσα σε μία μέρα θα παραιτηθεί. Ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει τάξεις 25 μαθητών , αριθμό που μπορεί να αυξηθεί κατά 10% σε περίπτωση ανάγκης. Υπολόγισε σε 5.000 τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία ύστερα από την άρση των αποσπάσεων. Παραδέχτηκε όμως ότι οι εκπαιδευτικοί καταλαμβάνουν θέσεις εκτός σχολείων επειδή δεν έχουν γίνει προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στο υπουργείο Παιδείας από το 1985 έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com