Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Καλό φθινόπωρο» από το ΕΣΡ με πρόστιμα 130.000 ευρώ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοσταθμό της περιφέρειας μοίρασε πριν από λίγο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.


Το υψηλότερο πρόστιμο, 50.000 ευρώ, επιβλήθηκε στο Star για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανηλίκων στην εκπομπή "Superstar" (22/6/10) της Χριστίνας Λαμπίρη όπου φιλοξενήθηκε η Μαριάννα Ντούβλη με θέμα τη γνωστή της συμμετοχή σε πορνοταινία.

Το ίδιο κανάλι τιμωρήθηκε και με 15.000 ευρώ καθώς επίσης στο "Superstar" (8/3/10) μεταδόθηκαν σκηνές από πάρτι παιδιών τα οποία είχαν ανακοινώσει ότι θα υπάρχει και στριπτίζ κάτι που δεν έγινε. Στην εκπομπή όμως μεταδόθηκαν εικόνες με στριπτίζ ενώ υπήρξαν και επαινετικά σχόλια για την "κίνηση" των μαθητών κάτι που για τα μέλη του ΕΣΡ συνιστούν παραβίασης όσων προβλέπονται για την προστασία ανηλίκων και παρακίνηση.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον Alpha επίσης για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με την προστασία των ανηλίκων από το "Κους κους το μεσημέρι" (19/3/10).

Στο ίδιο κανάλι για μετάδοση δύο συγκεκαλυμμένων διαφημίσεων (εταιρείας στρωμάτων και οδοντίατρου) από τις εκπομπές "Μες την καλή χαρά" (21/3/10) και "Καφές με την Ελένη" (15/1/10) αντίστοιχα επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 30.000 ευρώ (15.000 ευρώ για κάθε μία παράβαση).

Με 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το Novasport FM (Μαγνησίας) καθώς δεν έστειλε ροή προγράμματος που του είχε ζητηθεί.

Το συμβούλιο αποφάσισε και την οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού In Channel (Ιωαννίνων) καθώς κατ' εξακολούθηση δεν στέλνει στοιχεία που του ζητούνται από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com