Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θ. Πάγκαλος: Οι επενδύσεις πέφτουν σε μαύρη τρύπα

Στη «μαύρη τρύπα» των γραφειοκρατικών μηχανισμών των υπουργείων Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, αλλά και στην ατολμία του επιχειρηματικού κόσμου αποδίδει ο Θόδωρος Πάγκαλος την αναπτυξιακή υστέρηση της Ελλάδας. «Ποτέ δεν είναι μόνο ένα υπουργείο που εγκρίνει η απορρίπτει μία επένδυση», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.



"Υπάρχουν, πράγματι, σχέδια που κολλούν σε διάφορα υπουργεία. Παράλληλα, υπάρχουν και επενδυτές που φέρονται δειλά, με την έννοια ότι δεν αναλαμβάνουν ένα καλώς εννοούμενο επιχειρηματικό κίνδυνο, ο οποίος θα οδηγούσε σε αισθητή κερδοφορία", εκτίμησε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε δριμεία κριτική σε μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης -κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου- για τη "χυδαία και λαϊκίστικη" επίθεση στους πολιτικούς. "Δεν το κάνουν από κακία [...] αλλά γιατί έτσι πουλάνε", είπε και διερωτήθηκε: "Δεν μας λένε τι θα γίνει χωρίς αυτούς [σ.σ. τους πολιτικούς]. Πως θα λειτουργήσει το σύστημα; Θα βγαίνει κάθε πρωί η τηλεόραση και θα δίνει κατευθυνσεις που θα τις ακολουθούμε; Θα επικρατήσουν διάφορες συμμορίες; Θα επικρατήσει μια στρατιωτική δικτατορία; Έχουμε τους πολιτικούς που έχουμε οι ίδιοι επιλέξει".

Απαντώντας για την περίφημη αναφορά του στους "φούφουτους" της τρόικας, ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι έκανε κριτική όχι στους εκπροσώπους των δανειστών μας, αλλά στη συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς, με την οποία τους έδινε παραπάνω ρόλο από αυτό που οι ίδιοι διεκδικούν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τα σενάρια που φέρουν το Γ. Ραγκούση, να αναλαμβάνει ρόλο "πολιτικού του προϊσταμένου", ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να του μπει "καπέλο". Έπλεξε πάντως το εγκώμιο του υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας ότι υλοποιεί μεγαλειώδεις μεταρρυθμίσεις.

"Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να αυτοκτονήσουν", ήταν το σχόλιό του για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου στις περιφερειακές εκλογές. Χαρακτήρισε "τερατώδη" και "αλητεία" τη σύμπραξη συντηρητικών με "σταλινικούς" και "αναρχοαυτόνομους" κομμουνιστές και εκτίμησε ότι δεν θα το δεχθεί ο "αξιοπρεπής" κόσμος της Ν.Δ.

Για το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος, είπε πως "πολύ θα λυπηθώ αν τον δω να καταντά έτσι". Για τα σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στο προσκήνιο για να "ενώσει" τη συντηρητική παράταξη σχολιάσε, "γιατί είναι ανάγκη να μπω εγώ σε μια τέτοια απερίγραπτη δυστυχία με το να σκέφτομαι τέτοια πράγματα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com