Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Νίπτει τας χείρας του για την Siemens ο Γ. Αλογοσκούφης

Το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις ΔΕΚΟ που συνεβλήθησαν με τη Siemens, όπως του ΟΤΕ και του ΟΣΕ, δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, ο επί κυβερνήσεων Ν.Δ. υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης.


Όσα κατέθεσε ο Γ. Αλογοσκούφης συνέπεσαν με τις θέσεις που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο προκάτοχός του στο υπουργείο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Οπως και ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο πρώην "τσάρος" επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αρνήθηκε ότι είχε ουσιαστικό ρόλο στην καταγγελία προγραμματικών συμβάσεων κοινοπραξιών με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για μη τήρηση των υποχρεώσεων που απέρρεαν από τις προγραμματικές συμβάσεις.

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι αληθής, η καταγγελία που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, ότι δεν προχώρησε η κήρυξη ως εκπτώτου κοινοπραξίας επειδή το υπουργείο Οικονομικών ως μέτοχος του Δημοσίου απουσίασε από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού το 2003.

Ακόμη, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου που εκπροσωπούν το υπουργείο στις γενικές συνελεύσεις δεν είναι δυνατόν να είναι εξουσιοδοτημένοι να καταγγέλλουν συμβάσεις.

Αυτές, πρόσθεσε, καταγγέλλονται από τη διοίκηση κατ' εντολήν του υπουργείου και η συνέλευση απλώς επικυρώνει την καταγγελία.

Επιπλέον, ο Γ. Αλογοσκούφης αρνήθηκε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τις 35 περίπου εγγραφές συναντήσεων ή τηλεφωνικών επαφών με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Οι εγγραφές σημείωνεται πως αναγράφονται στο ημερολόγιο του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάς.

Όπως υποστήριξε, ο ίδιος και ο Μι. Χριστοφοράκος είχαν απλώς σχέσεις αβροφροσύνης.

Συνέχεια αύριο με τη γραμματέα του Π. Καρακώστα

Αύριο, η επιτροπή θα εξετάσει την Ουρανία Ζυγογιάννη, γραμματέα του Παντελεήμονα Καρακώστα, του μηχανικού, εναντίον του οποίου ασκήθηκε την περασμένη εβδομάδα δίωξη για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καρακώστας έχει διακινήσει τουλάχιστον 600.000 μάρκα από το 1995 ως το 1998 από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται πού τα έδωσε.

Το ίδιο διάστημα έφερε στην Ελλάδα ως συνάλλαγμα τουλάχιστον 210 εκατομμύρια δραχμές. Όπως είπε, το εν λόγω ποσό το σπατάλησε "στα πάθη του".

Αύριο θα εξεταστεί συμπληρωματικά ο Π. Καρακώστας ενώ εάν παραστεί ανάγκη θα υπάρξει κατ' αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ αυτού και της γραμματέως του.

Την Πέμπτη οι Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Σωκ. Κόκκαλης

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν ο πρώην υπουργός Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος για το θέμα του C4I και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com