Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Παφ» και πενηντάρικο

Πενήντα ευρώ θα καλείται να πληρώσει από μεθαύριο όποιος συλληφθεί να καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο.Η «λυπητερή» για τους μαγαζάτορες που το επιτρέπουν ξεκινά στα 500 ευρώ και φτάνει ακόμη και στο οριστικό λουκέτο για τις επιχειρήσεις τους.



Το επιβληθέν πρόστιμο για καπνιστές και επιχειρηματίες διπλασιάζεται σε κάθε επόμενη παράβαση. Ένας καταστηματάρχης που... υποτροπιάζει επανειλημμένα θα τιμωρείται με τη σφράγιση του καταστήματος του για δέκα ημέρες στην τέταρτη παράβαση και με την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του στην πέμπτη παράβαση. Το ανώτατο πρόστιμο για τους υπότροπους θεριακλήδες διαμορφώνεται σε 500 ευρώ.

Η καπναπαγόρευση στέλνει στην... ανεργία τα όμορφα κορίτσια που περιόδευαν σε δρόμους και μπαρ μοιράζοντας τσιγάρα. Το πρόστιμο για τη διαφήμιση και τις προωθητικές ενέργειες προϊόντων καπνού θα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Όσον αφορά στους καπνιστές, το πενηντάρικο διπλασιάζεται αυτομάτως σε κατοστάρικο αν καπνίζουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Οι παραβάτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στους ελεγκτές οποιοδήποτε από τα προσωπικά του στοιχεία ή τα στοιχεία της επιχείρησης θα ζητηθούν, όπως: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΦΜ επιχείρησης, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας και άδεια λειτουργίας, αν πρόκειται για κατάστημα. Αν αρνηθεί, θα έχει να κάνει με την αστυνομία.

Τα πρόστιμα πληρώνονται στις ΔΟΥ και μειώνονται στο μισό αν αποπληρωθούν σε διάστημα 15 ημερών από την επιβολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com