Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κ. Μπατζελή : «Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στα σιτηρά»

Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση στα σιτηρά επανέλαβε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή, μετά τη σύσκεψη με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία αύξηση εκ μέρους της αλευροβιομηχανίας και ότι η επιτροπή ανταγωνισμού κινείται δυναμικά προκειμένου να περιορίσει πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια.



Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έχει στην κατοχή της ήδη όλα τα στοιχεία εκείνα που δικαιολογούν πρόστιμα σε αλευροβιομηχανίες για παράβαση του αγορανομικού κώδικα, σημείωσε ο γενικός γραμματέας κ. Κομνηνός σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως είπε ο κ. Κομνηνός η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την έρευνά της στα κοστολογικά στοιχεία της αλευροβιομηχανίας, ενώ σημείωσε ότι όπως προκύπτει από την έρευνα του υπουργείου Οικονομίας μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% στα σιτηρά ενδεχομένως να περάσει στα άλευρα αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται ανατίμηση στην τιμή του ψωμιού.

Η κ. Μπατζέλη, αναφερόμενη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και κυρίως με τον ΟΣΔΕ στοχεύει στο "να ξεφύγουμε από τα ακίνητα και να τα κάνουμε κινητά και χρήσιμα". Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, υλοποιείται ένα τετράπτυχο που περιλαμβάνει μητρώο αγροτών, εμπόρων, αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ιχνηλασιμότητα. Έτσι θα παρακολουθείται η τιμή των προϊόντων από το σπόρο ως το τελικό προϊόν στο ράφι.

Αναφερόμενη στα φωτοβολταϊκά επεσήμανε ότι δεν αποτελούν μονόδρομο. Με τα νέα μέτρα θα αποκατασταθούν τα χωράφια αγρανάπαυσης με βιομάζα (αγροπεριβαλλοντικά).

"Ουδέν ψευδέστερον, ουδέν αναληθέστερον. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση του τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος των αγροτών", δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης μετά από τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται ένας εξορθολογισμός των τιμών σε βάθος τριετίας και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά αυξήσεις του 50% και 100% των αγροτικών τιμολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com