Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δημ. Δρούτσας: Κύριος στόχος μας η προσέγγιση με την Τουρκία

Η στενή συνεργασία με την Άγκυρα και η ευρύτερη προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας αποτελούν κύριο στόχο της ελληνικής διπλωματίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.


Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ανέφερε ότι "για να ασκήσεις σε τέτοιου είδους θέματα και μια αποτελεσματική εξωτερική πολιτική βεβαίως έχει σημασία και η προσωπική σχέση που μπορείς να αναπτύξεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε: "Από την πρώτη στιγμή είχα τη δυνατότητα να αναπτύξω και με τον κ. Νταβούτογλου προσωπικά μια σχέση ανοιχτή".

Δεν παρέλειψε ωστόσο να συμπληρώσει: "Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, θετικές κινήσεις, δυστυχώς και αρνητικές δράσεις. Εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει η ευκαιρία να κάνουμε κάποια πράγματα στις σχέσεις μας, αυτό θ’ ακολουθήσουμε, δε θ’ αφήσουμε όμως τίποτε να πέσει κάτω από το τραπέζι, όπου χρειαστεί αντίδραση άμεση με αποφασιστικότητα και καθαρές κουβέντες. Αυτή είναι η γραμμή και αυτή τη γραμμή θα ακολουθήσουμε".

Για τον αγώνα ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, στο πλαίσιο του Μουντομπάσκετ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε: "Η Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία οι δυο ομάδες μέσω του αγώνα να δείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν και στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και στη φιλία των δύο χωρών μας. Είναι πραγματικά σημαντικό παιχνίδι, παίζεται η πρωτιά στον όμιλο άρα μπορεί να υπάρχει ένταση. Σίγουρα είναι αγώνας μπάσκετ, σημαντικό παιχνίδι, θα υπάρξει αγωνία".

Σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

Χαρακτήρισε δε στρατηγική και προμελετημένη κίνηση το άνοιγμα των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Τόνισε ότι "δεν έχει σχέση με τη σημερινή συγκυρία των σχέσεων έντασης, αν θέλετε, μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας".

Καταλήγοντας, είπε: "Η ελληνική διπλωματία είναι αυτονόητο να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που της δίδεται και κάθε ευκαιρία την οποία κι εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com