Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Φώτα στους βράχους 2010» στην Καλλιθέα Θεσσαλονίκης

Το όραμα του θεατράνθρωπου, Μίνου Βολανάκη να δημιουργηθεί στο παλιό Λατομείο της Νεοχωρούδας μια μόνιμη εστία πολιτισμού παίρνει σάρκα και οστά, στο δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης. Η πρώτη προσπάθεια, το 2007, στέφθηκε με επιτυχία και πλέον καθιερώνεται σε ετήσια βάση ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων «Φώτα στους Βράχους», στο «Θέατρο Γένεσις-Μίνος Βολανάκης».


Το "Θέατρο Γένεσις" ανακάλυψε και αξιοποίησε ο αείμνηστος σκηνοθέτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997.

Σήμερα, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος, η δημοτική αρχή έχει αναλάβει το φιλόδοξο έργο να αποτελέσει το θέατρο ένα σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της δυτικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του κύκλου ΄΄Φώτα στους Βράχους 2010΄΄ αναλυτικά:

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ-ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΑΛΙΑ

Δήμος Μυγδονίας

Με τον Δημήτρη Αδαμόπουλο

Βραδιά ντόπιας παράδοσης δήμου Μυγδονίας με παρουσιαστή τον Δημήτρη Αδαμόπουλο και με πολλά Θκά μας μασλάτια . Συμμετέχουν γυναίκες των ΚΑΠΗ με πατροπαράδοτα τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα της Λητής. Θα στολίσουν τη βραδιά λαϊκοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστάδες με επικεφαλής τον Αριστογένη Ζαΐμη και την Βέτα Καραμπουρνιώτη.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΟΥΧΟ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου

«ΟΙ ΜΠΑΝΤΑ-ΡΙΣΜΕΝΟΙ»

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Εύη Σαρμή Δραματουργική Σύνθεση: Αμαλία Κοντογιάννη Επιμέλεια Μουσικού Υλικού: Νίκος Βουδούρης Με τους Θανάση Δισλή, Χρύσα Ζαφειριάδου, Μαρία Καραμήτρη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιώργο Μπαγιώκη, Χρήστο Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρήστο Στυλιανού, Στέργιο Τζαφέρη, Χρύσα Τουμανίδου

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων 9:00 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com