Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΚΚΕ: Να έρθει στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει ότι η επικαιροποίηση του μνημονίου της Κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ εγκαινιάζει νέα κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων.


Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρουν, επίσης, ότι το νέο "επικαιροποιημένο" μνημόνιο δεν είναι απλά εξειδίκευση του γνωστού μνημονίου αλλά προσθέτει νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να γίνει ακόμη πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Στην ανακοίνωση προστίθεται:

- Το Μνημόνιο καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις δίνοντας υπεροχή στις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών που ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων.

- Δίνει νέα ώθηση στην επέκταση της μερικής εργασίας καταργώντας και αυτούς τους ελάχιστους περιορισμούς που έθετε ο προηγούμενος νόμος 3846/2010.

- Προβλέπει τον περιορισμό του επιδόματος ανεργίας σε μια στιγμή που η ανεργία καλπάζει.

- Δίνει συνέχεια στην δραστική μείωση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο δίνει συνέχεια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα βάζοντας τώρα στο στόχαστρο τις επικουρικές συντάξεις που θα οδηγήσει σε νέα μείωση των συντάξεων.

- Επιταχύνει την απελευθέρωση των τομέων στρατηγικής σημασίας, σιδηροδρο-μικές μεταφορές και ενέργεια που θα κάνουν ακόμα πιο ακριβές τις υπηρεσίες αυτές για τον λαό.

- Ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο με το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων για να διοχετεύσουν οι μεγαλοκαπιταλιστές τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους.

- Συνεχίζει και κλιμακώνει την επιχείρηση αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και μια σειρά άλλα μέτρα.

- Την ίδια ώρα που για τους εργαζόμενους προωθούνται νέα επώδυνα μέτρα, δίνονται νέες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο όπως τα 25 δις για την στήριξη των τραπεζών και τα δις ευρώ που θα μοιραστούν στις μεγάλες επιχειρήσεις μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο και άλλες αποφάσεις.

Όλα αυτά τα μέτρα είναι μέτρα που επι δεκαετίες επεδίωκε η πλουτοκρατία, τα προγραμμάτιζε η ΕΕ και τα είχαν στα προγράμματα τους και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Τη στιγμή που το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο κλιμακώνει την επίθεση, η κυβέρνηση με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση επιδιώκει να καλλιεργήσει αυταπάτες στον λαό προβάλλοντας ότι δήθεν "οι θυσίες πιάνουν τόπο" και "αποδίδουν καρπούς", και ότι δεν θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του αρχικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ στην προσπάθεια της να διευκολυνθεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων φρόντισε να παρακάμψει και αυτήν την Βουλή με την γνωστή κατάπτυστη τροπολογία που πραξικοπηματικά ψήφισε την επομένη μέρα, σε αντίθεση ακόμα και με το Σύνταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com