Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι τρόποι που αναζητά η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση εσόδων αλλά και τα σχέδια τα οποία αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, οι αναταράξεις στο Μαξίμου με αφορμή την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά στο δήμο της Αθήνας ταυτόχρονα με την υποψηφιότητα Καμίνη, καθώς και η δημιουργία Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που θα αναλάβει την ανάθεση των συμβάσεων του Δημοσίου με στόχο την αποφυγή αδιαφανών διαδικασιών, απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10 πακέτα χωρίς...φράγκο. ΔΕΘ: Αγωνιώδης προσπάθεια Παπανδρέου για εξαγγελίες"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστατη προσπάθεια οριστικοποίησης των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ, με τα κρατικά ταμεία...μείον. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα αναβολή αύξησης του ΦΠΑ σε κοινωνικά "ευαίσθητους" τομείς (ξενοδοχεία, τρόφιμα, ΔΕΗ, συγκοινωνίες)".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έρχεται "φτωχολόγιο" στο Δημόσιο. Με ατομικό μισθολόγιο, ανάλογα με την απόδοση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " 'επί θύραις' βρίσκεται το 'φτωχολόγιο' λιτότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει την καθιέρωση του ατομικού μισθολογίου εντείνοντας έτσι περισσότερο την αίσθηση της αδικίας που επικρατεί στις τάξεις των υπηρετούντων σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Βράζει η κοινωνία κοχλάζει το ΠΑΣΟΚ. Στενεύει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση"

"Στριμωγμένος ανάμεσα στη "Σκύλλα" των αντιδράσεων εντός του "πράσινου" στρατοπέδου, αλλά και μέσα στην κοινωνία για το "άδειο καλάθι" της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και στη "Χάρυβδη" του ανασχηματισμού και των επιλογών που πρέπει να κάνε για τις θέσεις περιφερειαρχών και δημάρχων βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τη Φώφη. Στελέχη του Κινήματος προωθούν αντάρτικη υποψηφιότητα στην Αθήνα αν ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει στον Καμίνη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά στο Δήμο της Αθήνας. Το μέγαρο Μαξίμου αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο την υποψηφιότητά της προκρίνοντας τη λύση Καμίνη στο πλαίσιο της συμμαχίας που έχει διαμορφωθεί με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, παρά το γεγονός ότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να εξελιχθεί σε Βατερλό στις κάλπες που θα στηθούν το Νοέμβριο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το Μνημόνιο διαλύει οικονομία και κοινωνία. Σφοδρή κριτική του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όλοι καταλαβαίνουν, πλέον, ότι το Μνημόνιο δεν εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά. 'Σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία' επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews, ενώ προτείνει 'εθνική ανταγωνιστικότητα και έξοδο από την κρίση με ανάκαμψη και ανάπτυξη' ".

ΕΘΝΟΣ: "Εννέα φόροι κλονίζουν τα ακίνητα. Χαριστική βολή από την αύξηση των αντικειμενικών τον Σεπτέμβρη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλυσιδωτές αυξήσεις σε μια σειρά από φόρους θα προκαλέσει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έξτρα έσοδα 500 εκατ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αυγουστίνος στο Τέμπλο των Αγίων. Εκοιμήθη το Σάββατο τα ξημερώματα στη Φλώρινα ο Λέων της Ορθοδοξίας Μητροπολίτης Καντιώτης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το πολυβόλο της Ορθοδοξίας εσίγησε. Το Βομβαρδιστικό της Εκκλησίας απεσύρθη. Ο νέος Χρυσόστομος είναι πλέον μέλος της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας. Ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης πλήρης ημερών απήλθε εις γην εξ ης ελήφθη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά. Για το "μοίρασμα" των δήμων - περιφερειών στις εκλογές του Νοεμβρίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μυστική συμφωνία έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ισορροπίας στο πολιτικό σύστημα και τη μη πρόκληση τριγμών στους ηγετικούς πυρήνες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας εντάσσεται και η απόφαση για επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων (στους μεγάλους δήμους) από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι πετάνε στα σκουπίδια τις εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απαιτούν και σκληρή πειθαρχία στις αποφάσεις τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μέτρα εκτός Μνημονίου σε δύο δόσεις. Η ύφεση και η κατάρρευση των εσόδων οδηγούν την κυβέρνηση σε νέες επώδυνες ρυθμίσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση, σε δύο δόσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να διασφαλίσει την πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Σταθεροποίησης".

ΕΣΤΙΑ: "Απλές λύσεις για την οικονομία. Το δύσκολο είναι να τις καταλάβουν οι πολιτικοί"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά το όσα γράφονται για το εξαιρετικά "δύσκολο" εγχείρημα της ανακάμψεως της ελληνικής οικονομίας, θεωρούμε ότι το όλο ζήτημα μπορεί να αντιμετωπισθή πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεται. Αν εντοπισθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην σημερινή κρίση και αρθούν το ταχύτερο δυνατόν, η ανάκαμψις θα έλθη σχεδόν αυτομάτως".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σε ιδιώτες ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιδιώτες για 50 χρόνια δίνει ακίνητα - φιλέτα το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την αξιοποίησή τους, αλλά και την εισροή ζεστού χρήματος στα δημόσια ταμεία".

Οι οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έχασαν 6 δισ. τα Ταμεία από μετοχές - ομόλογα. Λογιστικές ζημιές έως και 47% καταγράφονται στα χαρτοφυλάκια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανενεργές παραμένουν οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων, την ώρα που καταγράφονται λογιστικές ζημιές έως και 47% ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων. Έτσι, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων θεωρούν ότι είναι απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη για ρευστοποίηση κινητών αξιών, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο πλαίσιο στον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων. Ιδρύεται ανεξάρτητη αρχή για τον εξορθολογισμό του συστήματος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δημιουργία Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία θα αναλάβει τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ανάθεσης των δημοσίων συμβάσεων της χώρας μας στη βάση των κατευθύνσεων του μνημονίου, μελετά η κυβέρνηση".

Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μαχαίρι και σε ιατρικές εξετάσεις. Μετά τη μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com