Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κακούργημα αντιμετωπίζει 29χρονος για την ιστοσελίδα «gamato»

Στο κακουργοδικείο παραπέμπεται 29χρόνος φερόμενος ως διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamato» μέσω της οποία διακινούνταν δωρεάν ταινίες, τραγούδια και προγράμματα υπολογιστών.


Πρόκειται για έναν υπάλληλο τεχνικής εταιρίας που κατηγορείται για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας κατ 'εξακολούθηση και παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο 29χρόνος, που αρνείται κάθε κατηγορία, είχε συλληφθεί στην περιοχή της Νεάπολης ύστερα από έφοδο αστυνομικών στο σπίτι του, τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, η αστυνομία είχε κάνει εφόδους και συλλήψεις σε πέντε σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αριδαία, ύστερα από καταγγελία για παράνομη λειτουργία της ιστοσελίδας gamato.info.

"Ήμουν και γω απλός χρήστης. Δεν είμαι διαχειριστής. Απλώς κατέβαζα τραγούδια και ταινίες. Το γνωρίζω ότι ήταν παράνομο, αλλά το κάνει σχεδόν όλος ο κόσμος", υποστηρίζει από την πλευρά του ο 29χρόνος, που στο μεταξύ έχει αφεθεί ελεύθερος ως τη δίκη.

Η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα διέθετε παράνομα δωρεάν 3,2 εκατομμύρια τίτλους τραγουδιών, ταινιών και προγραμμάτων, στους περίπου 800 χιλιάδες χρήστες της, χωρίς να καταβάλει πνευματικά δικαιώματα, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κεντρικός σέρβερ της ιστοσελίδας ήταν εγκατεστημένος στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com