Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα νέα εύσημα από την Κομισιόν για την πορεία της οικονομία, την ίδια ώρα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξαπολύει βολές κατά του Μνημονίου και της τρόικας, οι αλλαγές στη δομή του πρωθυπουργικού γραφείου και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών από την κυβέρνηση, οι σαρωτικές αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση που προανήγγειλε η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, οι καρκινογόνες ουσίες στο νερό του Ασωπού και τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου κατά τη τελευταία δεκαετία στους κατοίκους της περιοχής των Οινοφύτων, καθώς και το «ρεκόρ απαισιοδοξίας» των Ελλήνων για την πορεία της οικονομίας που καταγράφει το νέο Ευρωβαρόμετρο, απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "98% Μαύρα. Ευρωβαρόμετρο: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την κατάσταση της οικονομίας"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρεκόρ απαισιοδοξίας των Ελλήνων για την οικονομία, την κατάσταση των νοικοκυριών και την απασχόληση. Ωστόσο, το 70% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, το 68% δέχονται τις θυσίες και το 80% τα μέτρα για μείωση του ελλείμματος και του χρέους".

Οι πρωινές εφημερίδες

Η ΑΥΓΗ: "Με αντικοινωνικό πακέτο στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση βαφτίζει "κοινωνική παροχή" τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το πολυδιαφημισμένο "κοινωνικό πακέτο" που θα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όχι μόνο είναι άδειο, αλλά θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων με επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς οι εισπρακτικοί στόχοι του κράτους έχουν πέσει έξω, ενώ το Μνημόνιο επιβάλλει νέες δράσεις".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ποντάρουν στον τζόγο για έσοδα 700 εκατ. ευρώ. Νόμιμο το ιντερνετικό στοίχημα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με στόχο να εισπράξει έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ ετησίως η κυβέρνηση προχωρεί στη νομιμοποίηση του παράνομου τζόγου, ο οποίος υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο για τη "ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη λειτουργία 32.000 τυχερών παιχνιδιών -τα γνωστά "φρουτάκια"- και τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων στοιχηματισμού. Επίσης, επανέρχονται τα ηλεκτρονικά τεχνικά παιχνίδια, τα οποία είχαν απαγορευτεί το 2002 μαζί με τα 'φρουτάκια'".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αγωνία για την ύφεση, παρά τους επαίνους. Στο επίκεντρο η φορολογία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν σε όλους τους τόνους την ικανοποίησή τους για την πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις, στο εσωτερικό κλιμακώνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις από την ύφεση, με το ΕΒΕΑ να ζητεί πλέον ανοικτά την απεμπλοκή από το Μνημόνιο ή την αλλαγή των όρων του".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα έσοδα προβληματίζουν...το οικονομικό επιτελείο. Νέα στήριξη από τον Ο. Ρεν και Β. Σοϊμπλε και απόρριψη σεναρίων για αναδιάρθρωση του χρέους"

"Νέους επαίνους για την αποφασιστικότητα με την οποία η Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα προσαρμογής της οικονομίας της σε στέρεες βάσεις, δίνει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, και απορρίπτει για μία ακόμη φορά τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του χρέους, μέσα από μακροσκελές άρθρο του στο χθεσινό φύλλο της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας 'Ντι Πρέσε'", σημείωνει η εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ: "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Επιστρέφει η φημολογία για ελληνική χρεοκοπία με τη Lazard"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Lazard ειδικεύεται σε συμφωνίες για αναδιάρθρωση χρεών, κρατών και επιχειρήσεων. Είχε περάσει και από την Αργεντινή,που οδηγήθηκε τελικά σε πτώχευση. Περίπου 1.000.000 ευρώ θα πάρει ως σύμβουλος του Δημοσίου για την αποτίμηση της αξίας των κρατικών τραπεζών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος της πλουτοκρατίας. Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιΚΚΕ επίθεση από ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ στη Βουλή, με αφορμή το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το "επικαιροποιημένο" Μνημόνιο και όχι όπως έκανε με το αρχικό Μνημόνιο που την παρέκαμψε με την κατάπτυστη τροπολογία που πραξικοπηματικά ψήφισε, σε αντίθεση ακόμα και με το Σύνταγμα".

Οι απογευματινές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στρατιές "συμβούλων" προσλαμβάνονται στο Μαξίμου. Η Ν.Δ. καταγγέλλει τον πρωθυπουργό"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε δύσκολη θέση έφερε την κυβέρνηση το θέμα της έκτακτης πρόσληψης 20 συμβούλων στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενισχυθεί το Γραφείο του πρωθυπουργού".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ξαφνικά...28.385 προσλήψεις εκπαιδευτικών. "Εσπασε" το Μνημόνιο μπροστά στη βέβαιη προοπτική των άδειων σχολείων το Σεπτέμβρη"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πράσινο φως για μπαράζ προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων, δηλαδή εκπαιδευτικών οι οποίοι θα εργαστούν στα σχολεία χωρίς ουσιαστικό κίνητρο, αφού βάσει του νέου νόμου η προϋπηρεσία τους δεν προσμετράται για μόνιμο διορισμό, άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί είναι φέτος δραστικά περιορισμένοι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η τοκογλυφική συμμορία της τρόικας διέλυσε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μανιφέστο του ΕΒΕΑ που ζητάει την άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο το οποίο βυθίζει στο χάος την Οικονομία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση τροποποίηση των όρων του Μνημονίου, ώστε να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και να αποδώσουν, ζητά σε υπόμνημά του προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μας σκοτώνουν. Έρευνα καταγράφει αύξηση των καρκίνων στην περιοχή του Ασωπού ποταμού"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο καρκίνος θερίζει στα Οινόφυτα, όπου η θνησιμότητα των κατοίκων από τη νόσο ήταν κατά την περίοδο 1999-2009 κατά 14% υψηλότερη από εκείνη των κατοίκων της υπόλοιπης Βοιωτίας. Τα αυξημένα περιστατικά αποδίδονται και στην επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού, που εδώ και πολλά χρόνια δέχεται τα απόβλητα των βιομηχανιών της περιοχής, με την ανοχή των κυβερνήσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Λουκέτα και συγχωνεύσεις στα ΤΕΙ. Δεκάδες τμήματα στα...αζήτητα παρά τη βουτιά των βάσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ένα σχέδιο "Καλλικράτη" για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών, προχωρά το υπουργείο Παιδείας. 34 τμήματα σε ΤΕΙ και πανεπιστήμια βρίσκονται στο "κόκκινο", αφού και φέτος -παρά την κατάργηση της βάσης του 10- έχουν κενές θέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Giorgos Boy και τα Golden Boys. Απίστευτο κι όμως αληθινό, προκλητικό και εξωφρενικό. Ο πρωθυπουργός προσέλαβε είκοσι (20) Συμβούλους με παχυλές αμοιβές για να τον συμβουλεύουν σε τι;"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "212.000 ευρώ θα μας στοιχίσουν αυτοί οι χρυσοκάνθαροι Συμβουλάτορες ως το τέλος του χρόνου και 642.000 ευρώ για κάθε χρόνο. Αυτά μαθαίνει ο συνταξιούχος που του έκοψε τα επιδόματα και του κάνει κρατήσεις και στον μισθό και τρελαίνεται. Αυτά βλέπει ο Δημόσιος Υπάλληλος και δεν του κάνει καρδιά να δουλέψει. Αυτά ακούει ο άνεργος και του έρχεται να σπάσει ό,τι βρει μπροστά του για να ξεσπάσει ώστε να μην πάθει εγκεφαλικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Λεφτά υπάρχουν για ξένους συμβούλους και ημετέρους. Η πιο μεγάλη πρόκληση σε εποχή ψαλιδίσματος των μισθών και των συντάξεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "'πάρτι' ξένων συμβούλων από τη σημερινή κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου οργανώνει το πρωθυπουργικό γραφείο του στα πρότυπα του Λευκού Οίκου. Χάρη σε τροπολογία που πέρασε πρόσφατα ο Παπανδρέου μπορεί να διορίζει όποιους θέλει, να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν και να τους πληρώνει χωρίς να απολογείται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απέραντο καζίνο για να μαζέψουν έσοδα. Εγκαθιστούν 32.000 φρουτάκια, διαδικτυακό πόκερ, ιπποδρομίες και ρουλέτες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη νομιμοποίηση της διενέργειας ηλεκτρονικών τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών σε χιλιάδες αμιγή ή μικτής χρήσεως καταστήματα (καφενεία, καφετέριες, Internet cafe κλπ) που θα λειτουργούν σε όλη την επικράτεια της χώρας, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του 2010".

ΕΣΤΙΑ: "Ο γάιδαρος του γείτονα. Η κακή πλευρά του χαρακτήρος των Ελλήνων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρωτήθηκαν ένας Αμερικανός, ένας Σουηδός και ένας Έλληνας ποιές ήταν οι οικονομικές τους επιθυμίες. Ο πρώτος ήθελε να κερδίση πολλά χρήματα ο ίδιος. Ο δεύτερος ήθελε να κερδίση χρήματα, αλλά να μοιρασθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ο τρίτος -ο Έλληνας- δεν ενδιαφέρετο τόσο να κερδίση ο ίδιος χρήματα, αλλά να τα χάση ο γείτονας. 'Η σε παλαιότερη εκδοχή, να ψοφήση ο γάιδαρος του γείτονα".

ΤΑ ΝΕΑ: "10 αλλαγές στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαρωτικές αλλαγές έρχονται στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το νέο εξεταστικό σύστημα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας θα ισχύσει από τη σχολική χρονιά 2013-14 και βασικό στοιχείο του θα είναι η καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου. Στις δέκα βασικές αλλαγές περιλαμβάνονται η αναδιάρθρωση -χωροταξική και θεματική- στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ και η εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές (π.χ. Πολυτεχνείο) και όχι σε τμήματα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: "Ανασχηματισμός: Τυφώνας Γιώργου σαρώνει Μαξίμου και κυβέρνηση. Αλλαγές στη δομή του πρωθυπουργικού γραφείου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά τις θερινές διακοπές του κυβερνητικού σχήματος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς ενοχές κατ' εντολήν του πρωθυπουργού, άμα τη επιστροφή των υπουργών η κυβερνητική μηχανή συνεχίζει να εργάζεται στο ρελαντί αυτήν τη φορά λόγω...σέρβις. Η σεναριολογία των ημερών περί επικείμενου ανασχηματισμού παίρνει σάρκα και οστά και απλώς όλοι αναμένουν να ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου το αργότερο".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Κων. Μίχαλος: Φωτιά και τσεκούρι στους κλέφτες των off shore"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φωτιά και τσεκούρι στις off shore εταιρείες και στα κόλπα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κώστας Μίχαλος, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και μίλησε για όλα όσα έγιναν το καυτό καλοκαίρι του 2010 στην οικονομία, τον τουρισμό, τα σκάνδαλα".

Οι οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: "Παράνομος τζίρος 4 δισ. στην αγορά του τζόγου. Η κυβέρνηση θέτει σε δημόσια διαβούλευση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παίγνια"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων επιδιώξει η κυβέρνηση προωθώντας νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία θέτει σε δημόσια διαβούλευση, καθώς η απουσία θεσμικού πλαισίου έχει οδηγήσει στη δημιουργία δραστηριοτήτων κυρίως μέσω internet, με παράνομο τζίρο πάνω από 4 δισ. ευρώ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιδοτήσεις 100% για 150.000 θέσεις εργασίας. 650 εκατ. για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επιδότηση κατά 80% έως και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για το 50% του προσωπικού των επιχειρήσεων, θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ. Στη ρύθμιση θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα επιχειρήσεις που απασχολούν έως 49 άτομα με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθούν να διατηρήσουν για ένα χρόνο το σύνολο των εργαζομένων. Ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι θα επιδοτηθούν 150.000 θέσεις με 650 εκατ. ευρώ και θα διατηρηθούν 300.000 θέσεις στη διετία 2010-2011".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νομιμοποιείται ο τζόγος. Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χθες το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια"

"Επανέρχονται ύστερα από οκτώ χρόνια απαγόρευσης ο...πακμαν και τα "φρουτάκια". Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες για διαβούλευση το νομοσχέδιο για ψυχαγωγικά και τυχερά παίγνια, με στόχο να σταματήσει η αιμορραγία των προστίμων ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που πληρώνει η χώρα μας ετησίως στην Ε.Ε. αλλά και να βάλει τάξη σε μία "αγορά" όπου ο παράνομος τζίρος φθάνει τα 4 δισ. ευρώ".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δρομολογούνται οι αλλαγές του τραπεζικού συστήματος. Την έναρξη της διαδικασίας όρισε η ανακοίνωση των συμβούλων αναδιάρθρωσης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η διαδικασία που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση των κρατικών τραπεζών και του συνόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε χθες και επίσημα τους τρεις συμβούλους οι οποίοι θα κάνουν την αποτίμηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που ελέγχει το Δημόσιο και θα προτείνουν αλλαγές στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος".

Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κομπίνες με τα «κόκκινα» δάνεια. Με θύματα δανειολήπτες"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Κρούσματα του ιού στο κέντρο της πόλης. Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τα κουνούπια"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com