Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ρίχνει τον πήχυ ενόψει ΔΕΘ η κυβέρνηση

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι η φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα διανθίζεται με υποσχέσεις για παροχές.



Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε λαϊκίστικη την εξαγγελία μέτρων που δεν αντέχει η οικονομία, αλλά δεν θα έχουν και άμεσες και βαθιές συνέπειες στο εισόδημα του πολίτη.

"Πιστεύουμε ότι την προοπτική για τη βελτίωση της ποιότητας του Έλληνα πολίτη τη δίνει μόνο μια πολιτική μεγάλων και ριζικών μεταρρυθμίσεων, μεγάλων αλλαγών, οι οποίες αποδίδουν μακροπρόθεσμα, από το να κάνουμε μια εξαγγελία, η οποία στο τέλος δεν θα υλοποιηθεί, όπως γινόταν πολλές φορές, ειδικά από το βήμα της ΔΕΘ", είπε για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό της έργο, ανέφερε ότι στόχος είναι να αφήσει στο παρελθόν τα τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, το πελατειακό κράτος, που κρατούν την Ελλάδα πίσω, ώστε να οικοδομηθεί σταδιακά ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα.

Εκτίμησε ότι οι πολιτικές που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας (χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, άρση του καμποτάζ)θα προσφέρουν άμεση στήριξη στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com