Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η πρόσληψη του 25χρονου Α. Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη έγινε όντως, αλλά για λόγους δεοντολογίας και μετά από σχετικά δημοσιεύματα, αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, Γλυκερία Σιούτη, η οποία είχε εισηγηθεί την πρόσληψη στο γραφείο της.



Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

· Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.

· Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.

· Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.

"Με αφορμή την υπόθεση αυτή και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

· Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

· Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι. Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης.

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.

Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com