Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Προειδοποιήσεις Τρισέ για τα αυξανόμενα ελλείμματα

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τα καθήκοντα των σχεδιαστών της οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια καλύπτονται με μία δίχως προηγούμενο αβεβαιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.


Ο Τρισέ τόνισε πως είναι αντίθετος σε νέα κυβερνητικά μέτρα τόνωσης των οικονομιών και προειδοποίησε πως οι κυβερνήσεις οφείλουν να ελέγξουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους, παρά τους φόβους για την εξασθένιση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Μιλώντας σε μία διάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών στις ΗΠΑ, ο Τρισέ δεν αποκάλυψε τι θα κάνει η ΕΚΤ στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας για τον καθορισμό των επιτοκίων, όμως προειδοποίησε για τις δυσκολίες που έρχονται.

"Οι κεντρικοί τραπεζίτες οφείλουν να λάβουν αποφάσεις σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έναν βαθμό αβεβαιότητας στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σφαίρα που κατά τη γνώμη μου είναι δίχως προηγούμενο" επισήμανε ο Τρισέ.

Ο Τρισέ ήταν σκεπτικός σχετικά με το πόσο εύθραυστη είναι η παγκόσμια οικονομία ώστε να περικόψουν οι κυβερνήσεις τις δαπάνες τους. Η ιδέα πως οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ζήσουν με υψηλά χρέη 'είναι πολύ επικίνδυνη για τις οικονομίες μας' δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com