Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οδηγίες μεσιτών προς... φοιτητές

«Προσοχή στους απατεώνες», εφιστά ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, στα παιδιά και τους γονείς που έχουν έλθει από άλλες περιοχές και αναζητούν φοιτητική στέγη.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Αναγνώστου τονίζει ότι οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα πρέπει να απευθύνονται στους νόμιμους μεσίτες και ν' αποφεύγουν τις συναλλαγές με μη πιστοποιημένα κτηματομεσιτικά γραφεία, δίνοντας προκαταβολή χρημάτων.

"Κατά καιρούς πολλοί υποψήφιοι ενοικιαστές έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης, αφού όπως διαπιστώσαμε στην πορεία, απευθύνθηκαν σε λάθος άτομα", αναφέρει.

"Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται", τονίζει ο Σύλλογος Μεσιτών σε ανακοίνωσή του, "διότι υπάρχει πληθώρα διαμερισμάτων, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιοχή στην οποία συνήθως, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των φοιτητών για την ανεύρεση στέγης".

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μεσιτών, οι τιμές για την ενοικίαση διαμερισμάτων (γκαρσονιέρα έως και δυάρι) κυμαίνονται από 300 έως 450 ευρώ και σε καμία περίπτωση παραπάνω.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "αναφορές περί υψηλότερων μισθωμάτων, που γίνονται από πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τον κλάδο των μεσιτών, πρέπει να εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογο Μεσιτών Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-525423 για περισσότερες πληροφορίες.

Καταγγελίες για περιστατικά αισχροκέρδιας, εξαπάτησης ή ακόμη και πληροφορίες για τις συμβάσεις ενοικίασης, δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, στα τηλέφωνα 2310-233333 και 2310-269449.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com