Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Κεφαλογιάννης καλεί Καραμανλή να μιλήσει

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News». Άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι η «εθνική κυριαρχία στη διαχείριση της οικονομίας έχει παραδοθεί αμαχητί». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.


Συγκρίνοντας τη σημερινή πολιτική ζωή της Ελλάδος με εκείνη της Ιταλίας την εποχή του σοσιαλιστή Μπετίνο Κράξι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν πρέπει να δοθούν "λύσεις" όπως εκείνες που κυριάρχησαν στη γειτονική χώρα, αλλά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν μέσα από τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, "οφείλει στην παράταξη, στο έργο των κυβερνήσεων του και στον ίδιο του τον εαυτό" να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Δεν θεωρεί, ωστόσο, πως εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στις υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη αυτό το διάστημα.

"Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να 'ανήκει' πλέον στους δανειστές της", υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., φοβούμενος ότι τα χειρότερα έρχονται.

Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η Ν.Δ. θα βγει πιο δυνατή στο μέλλον.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη, εκτίμησε πως "η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών επιθυμεί να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και τη Νέα Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com