Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λ. Παπαδήμος: Μετριοπαθής η ανάπτυξη στην Ευρώπη το 2010 και το 2011

Μετριοπαθή οικονομική ανάκαμψη βλέπει στην Ε.Ε. για το 2010 και το 2011 ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, λίγες ώρες πριν την λήξη της θητείας του.


Ο Παπαδήμος σχολίασε πως η ανάπτυξη θα κινηθεί σε ανοδικούς ρυθμούς παρά τα μέτρα λιτότητας που έχουν πάρει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

“Περιμένουμε μετριοπαθή οικονομική ανάκαμψη για φέτος και για του χρόνου αν και το 2011 θα είναι μεγαλύτερη από ότι του 2010” ανέφερε στο Ρόιτερς.

Επανέλαβε ότι οι πρόβλεψεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για 1,5% ανάπτυξη το 2010 και 1,7% το 2011 ενώ περιλαμβάνουν την εφαρμογή των σφιχτών οικονομικών πολιτικών σε πολλές χώρες για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος δήλώσε πως “Υπήρξε υποβάθμιση αλλά η Ισπανία συνεχίζει να έχει αρκετά υψηλή αξιολόγηση. Η υποβάθμιση ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη εάν δούμε τις εξελίξεις του παρελθόντος”.

Όπως κατέληξε στις δηλώσεις του δεν βλέπει κανένα κίνδυνο για την Ευρωζώνη που να πηγάζει από την υποβάθμιση της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com