Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

24ωρη απεργία την Πέμπτη στα ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την προσεχή Πέμπτη 3 Ιουνίου οι Ενώσεις των ΜΜΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων του κλάδου.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απεργία αποφασίστηκε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και είναι η πρώτη από σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αιτήματα:

- Την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κατάργησή τους

- Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

- Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι)

- Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων μας

- Το σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.

- Τον τερματισμό της αποδόηισης του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι εν ονόματι της οικονομικής κρίσης και την απειλή της χρεοκοπίας που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος, είναι αναγκαία -αναφέρει η ανακοίνωση- η διοργάνωση μαζικών αγώνων για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου την κρίση , όπως σχεδιάζουν οι εργοδότες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. με την σύμφωνη γνώμη του πολιτικού συστήματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή διακηρύσσει τέλος την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com