Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Για 1.600 προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την πρόσληψη άλλων 400 ατόμων μέσα στο 2011 προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθουρος Ζερβός, που τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί 1.600 άτομα.


Μιλώντας σε διημερίδα που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και η ΔΕΗ με θέμα "Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΔΕΗ και Τοπική Κοινωνία", ο Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ και ότι δεν πρόκειται να πωληθούν παραγωγικές Μονάδες της Επιχείρησης. Επισήμανε δε, ότι η "κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να προστατευτεί η ΔΕΗ από τον γεμάτο στρεβλώσεις ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας".

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανέφερε ότι η Επιχείρηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή δυο νέων λιγνιτικών Μονάδων στην Πτολεμαΐδα (Μονάδα Πτολεμαΐδα V) και τη Μελίτη Φλώρινας (Μονάδα Μελίτη II).

Υπενθύμισε ότι στις 20 Απριλίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα 5 και το έργο θα ανατεθεί αφού εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη των Ορυχείων Πτολεμαΐδας, ενώ η κατάθεση προσφορών ορίσθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο διαγωνισμό για τη Μελίτη ΙΙ, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι επανεξετάζονται οι βασικές τεχνικές και εμπορικές παράμετροι και η απόφαση για να την επαναπροκήρυξή του συναρτάται με την απόφαση της Πολιτείας για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης.

Πρόσθεσε δε, ότι η Μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW θα αποσυρθεί σύντομα και θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων ΙΙ, ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com