Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εγκαίνια για το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα που «απειλούσε» από το απόγευμα, εγκαινιάστηκε το Σάββατο το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια τέλεσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.



"Το βιβλίο είναι μια απάντηση στον καταιγισμό της εικόνας, και της ανεξέλεγκτης πληροφορίας, μια πρόκληση για κριτική σκέψη", είπε ο Μ. Μπόλαρης κι έδωσε συγχαρητήρια στους εκδότες, οι οποίοι, όπως είπε, εμμένουν και επιμένουν να εκδίδουν και να προκαλούν το βιβλιόφιλο κοινό.

Πριν τα εγκαίνια έγινε αγιασμός από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος σημείωσε ότι το βιβλίο θα εξακολουθήσει να υπάρχει παρά την επίθεση που δέχεται από το ίντερνετ.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η γενική γραμματέας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, τόνισε ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης έφτασε στην 29η διοργάνωση με την συμπαράσταση της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, των φορέων της Θεσσαλονίκης και με την συμμετοχή των συγγραφέων, των εκδοτών και όλου του κόσμου του βιβλίου και ότι το βιβλίο θα συνεχίσει να υπάρχει και θα αντέξει ακόμα και στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Άγγελος Κολοκοτρώνης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και πολύς κόσμος.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, ιδρύτριας του θεσμού. Στα εκθετήρια παρουσιάζονται πάνω από 30.000 τίτλοι βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου θα γίνονται καθημερινά εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com