Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Οικία Τσοχατζοπούλου επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου


Η οικία της φωτογραφίας βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, μιας από τις ακριβότερες οδούς της Ευρώπης.



Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριαρκής ο πρώην υπουργός Άμυνας, μόλις τρεις ημέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που πενταπλασιάζει τη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε off shore εταιρείες, μεταβίβασε το ακίνητο.

Πρόκειται για διατηρητέο τριώροφο νεοκλασσικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μία περιοχή με από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες στην Αθήνα, δηλαδή 7.000 ευρώ ανα τμ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κτίριο με 209 τμ. Κύρια κατοικία – με ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, αποθήκη, διάδρομο και χώρο υποδοχής -. Διαθέτει δώμα 202, 21 τμ και υπόγειο χώρο 209,69 τμ με οκτώ αποθήκες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν το 2007 υπήρξε δημοσίευμα που έλεγε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, είχε αγοράσει το σπίτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την αναφορά και είχε πει ότι το ενοικίαζε. Κάτοχος των τίτλων του σπιτιού φέρεται να είναι πάντως από το 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στην σύζυγό του κ. Τσοχατζόπουλου κ. Σταμάτη η off shore Νοbilis International LLD, που εδρέυει στις ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε αγοράσει το ακίνητο προς 136 εκ. δραχμές και πλήρωνε φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων το χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει σε διπλάσια τιμή, δηλαδή 300 εκ. Μόλις πριν δύο χρόνια και βρέθηκε υπόλογος στην Εξεταστική για το Βατοπέδι. Επρόκειτο για άλλη off shore, την TORCASO Investments LTD που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν το 2007 πούλησε δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Η εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία από τη Β. Ελλάδα κ. Σαχπατζίδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ημέρα που ψηφιζόταν το φορολογικό νομοσχέδιο, η σύζυγος Τσοχατζόπουλου παίρνει δάνειο 1.100.000 ευρώ και καταφέρνει να αγοράσει – ένα πανάκριβο ακίνητο -, που η εμπορική του αξία είναι πολλές φορές πολλαπλάσια σύμφωνα με ειδικούς στο χώρο των ακινήτων που μίλησαν στην Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com