Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επιμένει στην κλήση Σημίτη η Νέα Δημοκρατία

Την κλήση του Κώστα Σημίτη από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens ζήτησε και σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος και μέλος της επιτροπής Κ. Τζαβάρας ζήτησε να κληθούν ενώπιον της επιτροπής και οι Χ. Καστανίδης, Γ. Πανταγιάς και Θ. Τσουκάτος.


Για την κλήση του Χάρη Καστανίδη, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι είχε παραιτηθεί το 1997 από υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αντιδρώντας στην απευθείας ανάθεση προγραμματικών συμβάσεων ύψους ενός τρις δρχ. σε συγκεκριμένες εταιρείες. Υπενθύμισε δε, ότι ζητούσε χωρίς αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής προμηθειών του δημοσίου που θα διασφάλιζε τους όρους διαφάνειας στις συμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, Γ. Πανταγιάς σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για κλήση του στην επιτροπή, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Επέκρινε δε, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τους χειρισμούς της επιχειρεί "την κατασυκοφάντηση μιας κυβερνητικής θητείας που με το έργο της και τη δουλειά της οδήγησε τη χώρα σε σημαντικές επιτυχίες, επιτυχίες που μας έκαναν όλους υπερήφανους".

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή εξαιτίας ενός e-mail, που περιλαμβανόταν στο φάκελο της δικογραφίας και απέστειλε στην επιτροπή ο επικεφαλής της επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Στ. Γκρόζος. Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού μηνύματος ήταν NYdesigngroup@aol. Com προς Mario Katsika @faran.gr και ήταν μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτό ζητείται να δοθεί προκαταβολή 50% των συμφωνηθέντων σε άτομο του υπουργικού συμβουλίου του 2008.

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης επιχείρησε να το αναγνώσει στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών και ιδίως εκείνων της Ν.Δ., που τον κατηγόρησαν ότι επιδίδεται σε κινήσεις συμψηφισμού. Οι βουλευτές απαίτησαν το θέμα να επανέλθει σε άλλη συνεδρίαση, ενώ τα πρακτικά από την στιχομυθία αυτή απαλείφθησαν.

Ωστόσο, μετά τη διοχέτευση της είδησης σε συγκεκριμένες εφημερίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες γινόταν λόγος για ιδιόχειρο σημείωμα Χριστοφοράκου που εστάλη στον Σ. Βαλυράκη και το οποίο ενέπλεκε πρώην υπουργό της Ν.Δ. με μίζες ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο κ. Τζαβάρας προσπάθησε να βρει το συγκεκριμένο στοιχείο της δικογραφίας από την γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής. Τότε εντόπισε μόνο τον φάκελο αποστολής και έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα, καθώς και για έγγραφο φάντασμα που ενδέχεται να είναι πλαστό, χαλκευμένο ή προιόν ψευδούς βεβαίωσης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Βασιλική Τσόνογλου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ιδιόχειρο σημείωμα Χριστοφοράκου και διέψευσε πως περιείχε συγκεκριμένο ποσό-μίζα προς μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com