Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Μειώνεται το ύψος των γυναικών για την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείς το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο, μεταξύ άλλων, μειώνεται το ύψος το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές από 1,60-1,65 μ..


Ακόμη, ανακαθορίζεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για μεν τους άνδρες μεταξύ των ορίων 19 - 27, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18 - 25.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, από έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ειδική μελέτη, προκύπτει ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου ΠΔ η διάκριση ως προς το ύψος μεταξύ των δύο φύλων εξομαλύνεται, κατόπιν και των σχετικών παρατηρήσεων του Συνήγορου του Πολίτη και διευρύνεται η κλίμακα του ΔΜΣ, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μειώσεως των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές".

Παράλληλα, το ΣτΕ επισημαίνει στη γνωμοδότησή του ότι πρέπει να αποφεύγεται η συχνή τροποποίηση των προϋποθέσεων εισαγωγής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και το 2009 είχε αλλάξει και πάλι το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com