Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Υπόλογος και για παραβάσεις του «πόθεν έσχες» ο Τ. Μαντέλης

Την αποστολή στον Εισαγγελέα Εφετών έκθεσης για το «πόθεν έσχες» του Τάσου Μαντέλη αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, καθώς διαπιστώθηκε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Ζητά την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για την απόκρυψη χρηματικών ποσών, η οποία μπορεί να φτάσει τα δέκα έτη αν υπερβαίνει τις 300 χιλ. ευρώ. Εισηγείται επίσης, τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού.


Η επιτροπή αποφάσισε ακόμη τον επανέλεγχο όλων των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που είχε υποβάλλει ο Τ. Μαντέλης από το 1990 και την υποβολή αιτήματος για την άρση του φορολογικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το "πόθεν έσχες" του Θόδωρου Τσουκάτου.

Αναφορικά με τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού, το ποσό αντιστοιχεί στα εμβάσματα που είχαν κατατεθεί στη Γενεύη από τη Siemens. Η δήμευση θα προταθεί να ισχύσει και για τα ποσά που δαπάνησε ο Τ. Μαντέλης από τον ίδιο λογαριασμό, και ανέρχονται σε περίπου 60 χιλ. ευρώ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση μετείχαν ο πρόεδρος της επιτροπής και γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Β. Αργύρης, οι βουλευτές Ντ. Βρεττός (ΠΑΣΟΚ), Θ. Μπούρας (ΝΔ), Αν. Σκυλλάκος (ΚΚΕ), Β. Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και ανώτατοι δικαστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com