Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Π. Ψωμιάδης: «Δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ για σχολεία»

Στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ αλλά και Νέας Δημοκρατίας, που «τους τελευταίους έντεκα μήνες δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ», έριξε τις ευθύνες για την κατάσταση της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σε συνέντευξη τύπου, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τα «45άρια» και να προαναγγείλει ανακοινώσεις «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο» για τις κινήσεις του, εν όψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.


"Τα χρέη της νομαρχίας για σχολεία που έχουν ήδη κατασκευαστεί ανέρχονται σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Ζητήσαμε 50 για να εξοφλήσουμε και να προχωρήσουμε και με άλλα, όμως δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ τους τελευταίους 11 μήνες", είπε και ξεκαθάρισε ότι εάν δε δοθούν κονδύλια για να πληρωθούν οι εργολάβοι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος 17 σχολεία να μη λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά της διπλοβάρδιας στο νομό.

Για τα "45άρια" (τα έργα προυπολογισμού κάτω των 45 χιλιάδων ευρώ), ο νομάρχης δήλωσε ότι τα τελευταία 7,5 χρόνια έγιναν 938 έργα συνολικής αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, 527 ήταν μικρά έργα (σαρανταπεντάρια) συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, αριθμός που αντιστοιχεί σε μόλις 5% του συνόλου των έργων.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβρη και τη θέση που θα διεκδικήσει, απάντησε ότι δεν έχει πάρει ακόμη τελικές αποφάσεις. "Αυτές θα τις ανακοινώσω μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι δικές μου και όποιος θέλει ακολουθεί", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com