Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Το ΕΕΘ «κατεβάζει ρολά» την Τετάρτη

Ρολά κατεβάζει την Τετάρτη 2 Ιουνίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Η διοίκηση επέλεξε να εκφράσει με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία της «για τη διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός».


Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης στην εκδήλωση με θέμα "Τα οικονομικά μέτρα, το φορολογικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα ή περαιτέρω ύφεση;" που οργάνωσε απόψε το ΕΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

"Η συνταγή που ακολουθείται σήμερα, η συνταγή της ατολμίας, μας οδηγεί σε ακόμη χειρότερες ημέρες. Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Σε διαφορετική περίπτωση το καράβι θα βουλιάξει. Η Πολιτεία μπορεί να μη θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια", είπε μεταξύ άλλων ο κ.Ζορπίδης, εξηγώντας τους λόγους που το Επιμελητήριο προχωράει σε αυτή τη συμβολική κίνηση.

Πάντως , όπως είπε, την Τετάρτη στο κτίριο του ΕΕΘ θα βρίσκεται κάποιος υπάλληλος ώστε σε ειδικές περιπτώσεις, που προκαλείται οικονομική ζημία σε μέλος, να χορηγούνται τα πιστοποιητικά που χρειάζεται το μέλος.

Στην εκδήλωση οι εισηγητές ανέλυσαν το νέο τοπίο στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Ιωάννης Κουκιάδης, ο καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ Άγγελος Στεργίου, ο φοροτεχνικός - αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων, Μανούσος Ντουκάκης, ο οικονομολόγος καθηγητής Χρήστος Κρίγκας και ο φοροτεχνικός, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕΦΕ, Αντώνης Μουζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com