Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ για αστική ανάπλαση και περιβαλλοντικά έργα

Κονδύλια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα διασφαλιστούν μέσω των 13 επιχειρησιακών προγραμμάτων των περιφερειών για την υλοποίηση παρεμβάσεων του προγράμματος «JESSICA», οι οποίες αφορούν αστικές αναπλάσεις και περιβαλλοντικά έργα.


"Θέλω να πιστεύω ότι τα κονδύλια από τα 13 προγράμματα θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργος Πετράκος, σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ), που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γ. Πετράκο, το υπουργείο θα είναι σύντομα σε θέση να υπογράψει και τη σχετική συμφωνία χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για το JESSICA.

Ο συντονιστής της ομάδας εργασίας του ΥΠΟΙΑΝ για την προώθηση του JESSICA στην Ελλάδα, Γιάννης Λυπιρίδης, γνωστοποίησε ότι οι διαδικασίες υπογραφής της συμφωνίας αυτής θα ξεκινήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε μετά να αρχίσουν οι αντίστοιχες για τη σύσταση του Ταμείου Χαρτοφυλακίου.

Πολλοί από τους ομιλητές επεσήμαναν ότι τα έργα αστικής ανάπλασης και χωροταξικού σχεδιασμού μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα αναπτυξιακές διεξόδους εν μέσω ύφεσης, ενώ εργαλεία όπως το "JESSICA" συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com