Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Νέο «πάγωμα» των επιστροφών ΦΠΑ

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παίρνει παράταση το «πάγωμα» των επιστροφών ΦΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Στην ουσία φορολογούμενοι που θα κάνουν αίτηση για επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ τους μέχρι 30 Σεπτέμβρη, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστούν τη διαδικασία του ελέγχου και κατά συνέπεια να καθυστερήσει η επιστροφή του ΦΠΑ στην πράξη.


Όπως αναφέρει το υπουργείο, η 1016/1-3-2010 που όριζε τις διαδικασίες "παγώματος" των επιστροφών ΦΠΑ έτσι ώστε να ελεγχθούν διεξοδικά οι περιπτώσεις επιστροφών πριν καταβληθούν τα χρήματα, παρατείνεται μέχρι 30-9-2010.

Η προηγούμενη ΠΟΛ (1016) όριζε πως " για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι 31.5.2010, δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή φόρου, χωρίς προηγούμενο προσωρινό έλεγχο ή τακτικό έλεγχο σύμφωνα με την περίπτωση γ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1073/2004. 2. Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. οφείλουν να προχωρήσουν, άμεσα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, σε προσωρινούς ελέγχους που αφορούν αιτήσεις επιστροφής που εκκρεμούν, με προτεραιότητα την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων επιστροφής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com