Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Λ. Κατσέλη: Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης

Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης γιατί εάν δεν υπάρξει παραγωγή σε πέντε χρόνια οι έλληνες δεν θα βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη σε ομιλία της στην ημερίδα «Η Βόρεια Ελλάδα σταυροδρόμι ενεργειακών δικτύων και βιώσιμης ανάπτυξης».


Η υπουργός, στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Θράκη 2010, ανέφερε πως η Ανατολική Μακεδονία μπορεί να είναι ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Η Λ. Κατσέλη τόνισε πως θα πρέπει η Ελλάδα να χτίσει πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει και να τα δημιουργήσει σε επενδυτικές ευκαιρίες και πραγματικές επενδύσεις. Στη συνέχεια έθεσε τέσσερις δέσμες πολιτικών που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των παραπάνω οι οποίες είναι:

1)η ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

2)η ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω κινήτρων και μέσω στοχευμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

3)Η παροχή ρευστότητας στην αγορά.

4)Η λειτουργία της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού.

Όσον αφορά στο τρίτο σκέλος, την παροχή ρευστότητας στην αγορά, προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευθούν δύο διατάξεις που όπως είπε "έχουν περάσει στα ψιλά".

Αυτές αφορούν τον νόμο για τη ρύθμιση των χρεών των επαγγελματιών καθώς και τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που ανακοινώθηκαν. Αναλυτικότερα, στον νόμο για ρύθμιση χρεών, υποτηρίζει η υπουργός, υποστηρίζεται πως εάν υπάρχει αλλαγή στα όρια του αλληλόχρεου λογαριασμού (κεφάλαιο κίνησης), αυτό αυτόματα μετατρέπεται σε πενταετές δάνειο, διάταξη που ισχυει μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com