Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Σε θέσης μάχης εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Αρχίζει η διαπραγμάτευση της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Με απούσα την ΓΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε χθές η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας. Την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου ζήτησε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.


Η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ έχει οριστεί για τις 12:00 στα γραφεία του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με σημερινή δήλωσή του, έκανε λόγο για ανάγκη “προστασίας της συλλογικής σύμβασης η οποία βρίσκεται στο μα΄τι του κυκλώνα μαζί με το συνολικότερο πλαίσιο των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που το αμφισβητούν Βρυξέλλες, Αθήνα και Εργοδότες”.

Η ΓΣΕΕ, όπως είχε προαναγγελθεί, δεν προσήλθε στην χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας η οποία είχε αντικείμενο την προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας με βάση τις επιταγές του μνημονίου Ελλάδας-τρόικας. Για ιλαροτραγωδία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, υποστήριξε ότι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο ουσιαστικά αποτελούν μονόδρομο.

“Τούτη την ώρα, η ουσιαστική διαβούλευση πρέπει να αφορά στο πώς θα γίνουν άμεσα πράξη από την κυβέρνηση οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, προκειμένου να μας καταβάλουν οι δανειστές μας τις δόσεις των δανείων που χρειαζόμαστε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις για να μπορεί να λειτουργεί το κράτος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com