Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών νοσοκομείων

Στην υπόσχεση προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ξανά τη σώρευση χρεών προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ζητώντας να αποδεχτούν την πρότασή τους για την εξόφληση οφειλών, ύψους περίπου 5,6 δισ. ευρώ. Καλούν τις επιχειρήσεις να προσφέρουν από εδώ και στο εξής ποιοτικά προϊόντα σε διεθνώς ανταγωνιστικές τιμές.



"Η εξόφληση κάθε νόμιμης προμήθειας θα γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα σύμφωνα και με τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις", αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους για το τι μέλει γενέσθαι.

Αναφορικά με τις υπάρχουσες οφειλές, προτείνουν:

• Οι παλαιότερες οφειλές ετών 2005-2006, ύψους περίπου 230 εκατ. ευρώ, να εξοφληθούν άμεσα μετρητοίς.

• Οι οφειλές των ετών 2007-2009 να εξοφληθούν με άτοκους διαπραγματεύσιμους τίτλους του ελληνικού δημοσίου. Για τις οφειλές του 2007 θα εκδοθούν τίτλοι διετούς διάρκειας, για εκείνες του 2008 τριετούς διάρκειας και για τις οφειλές του 2009 θα εκδοθούν την 1η Ιανουαρίου 2011 τίτλοι τετραετούς διάρκειας.

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με τη νομιμότητα ορισμένων δαπανών των ετών 2007-2009.

"Είμαστε βέβαιοι ότι και οι επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα δημόσια νοσοκομεία, εκτιμώντας αυτές τις πρωτοβουλίες, με ευθύνη απέναντι στις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες της χώρας, θα συμμετέχουν εποικοδομητικά στις πιο πάνω ρυθμίσεις, προσφέροντας στο εξής ποιοτικά προϊόντα σε διεθνώς ανταγωνιστικές τιμές", καταλήγει η ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com