Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Υπεύθυνοι οι μισθοί του δημοσίου για τα ελλείμματα της Ευρωζώνης

Οι μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο τομέα συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα στην Ευρωζώνη, συνέβαλαν σημαντικά στην επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της ΕΚΤ.



Σε άρθρο του στην μεγάλη ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Lorenzo Bini Smaghi, τόνισε πως ο μέσος μισθός του δημοσίου της Ευρωζώνης αυξήθηκε 36% τα τελευταία 10 χρόνια συγκριτικά με 24% στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα.

«Η μισθολογική αυτή τάση συνέβαλε ισχυρά στην επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών. Εάν οι μισθοί του δημοσίου είχαν αυξηθεί όσο και αυτοί του ιδιωτικού τομέα, το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας θα ήταν το 2009 περισσότερο από 3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ χαμηλότερο» τόνισε.

Οι αυξήσεις μισθών τα τελευταία 10 χρόνια δεν επιβάρυναν μόνο τα δημόσια οικονομικά αλλά και τη δυναμική ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε. «Χωρίς μία γρήγορη και δραστική ανατροπή της τάσης αυτής, τα δημόσια οικονομικά δεν θα εξυγιανθούν και θα επιστρέψει η ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com