Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ναι σε ιδιωτικές μονάδες υγείας και «επιστράτευση» πανεπιστημιακών γιατρών

Πράσινο φως σε ιδιωτικές μονάδες υγείας και ολοήμερη εφημερία από πανεπιστημιακούς γιατρούς προβλέπει το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ένταξη των ΚΑΦΚΑ στο ΕΣΥ για την παροχή υπηρεσιών Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης - Σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων και άλλες διατάξεις» που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας.





Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυξάνεται από δύο σε πέντε χρόνια ο χρόνος απαγόρευσης υποβολής υποψηφιότητας για διορισμό σε θέση του κλάδου γιατρών ΕΣΥ όσων δεν αποδέχονται το διορισμό τους ή παραιτούνται πρόωρα από αυτόν, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς να προσφέρους τις υπηρεσίες τους στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Ακόμα καθιερώνεται η συμμετοχή των μονίμων πανεπιστημιακών γιατρών στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων ενώ επιτρέπεται η λειτουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας εκτός ιδιωτικών κλινικών.

Όσον αφορά στην περιφέρεια, το νομοσχέδιο προωθεί τη ρύθμιση οι θέσεις των γιατρών να προκηρύσσονται 5 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας τους και εαν η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παρατείνεται η θητεία του ιδίου ή άλλου ιατρού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας.

Σχετικά με τη λειτουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας εκτός ιδιωτικών κλινικών, επιτρέπεται σε αυτές η εκτέλεση χειρουργικών πράξεων μόνο εφόσον δεν απαιτείται για αυτές γενική, ραχιαία ή επισκληρίδιος αναισθησία και νοσηλεία.

Αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ιατρών, καθώς και τίτλου ιατρικής ειδικότητας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com