Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ρεν: Το Σεπτέμβριο η έκθεση για το ευρωομόλογο

Τη δημοσίευση έκθεσης της Κομισιόν για τα ευρωομόλογα το Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.




Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι η έκθεση θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο τα ευρωομόλογα μπορούν να βελτιώσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία και να επηρεάσουν τη ρευστότητα που επικρατεί στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σχολιάζοντας την επιστολή Μπαρόζο που, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ενίσχυση των μηχανισμών σταθερότητας, επισήμανε ότι δεν θέλει να μιλήσει με αριθμούς και πρόσθεσε: "Για να είναι αποτελεσματικό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) πρέπει να είναι αξιόπιστο και να τυγχάνει του σεβασμού των αγορών. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να το αξιολογούμε συνεχώς, με βάση το στόχο αυτό".

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι απαραίτητο τα κράτη- μέλη να επιταχύνουν την έγκριση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. "Είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε την επικύρωση των συμφωνιών από τα κράτη-μέλη προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η απόφαση της 21ης Ιουλίου", ανέφερε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι αυτό ήταν το μήνυμα της επιστολής Μπαρόζο. "Και σε αυτό συμφωνούμε όλοι πρόσθεσε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com