Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι φόβοι για παγκόσμιο κραχ λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα και του ελληνικού Τύπου.




«Ε»: Τρέχουν πίσω από τους οίκους

ΤΗΝ ταπείνωση του υποβιβασμού της πιστοληπτικής ικανότητάς τους ζουν από προχθές οι ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο ξένο πιστωτή τους, την Κίνα, να απαιτεί μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's μιλά για πολιτική αναξιοπιστία και απειλεί με νέα υποβάθμιση τις ΗΠΑ. Οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα των κυβερνήσεων να τιθασεύσουν την κρίση, ενώ ρίγη ανησυχίας σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί το άνοιγμα των χρηματιστηρίων σήμερα. Τηλεφωνικές επαφές Κάμερον - Ομπάμα, συσκέψεις των υπουργών Οικονομικών των G20 και G7 με το βλέμμα στα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια του Τελ Αβίβ, του Ντουμπάι και του Κατάρ, που ήταν ανοιχτά χθες, Κυριακή. Ο φόβος της ραγδαίας επέκτασης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους σε Ιταλία και Ισπανία σκιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες. Σαρκοζί και Μέρκελ με χθεσινό τους κοινό ανακοινωθέν επισπεύδουν την επικύρωση της συμφωνίας της πρόσφατης συνόδου κορυφής και ανοίγουν τον δρόμο για αγορές κρατικών ομολόγων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (EFSF). Παράλληλα επαινούν Ιταλία και Ισπανία για τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσαν. Η ΕΚΤ, που συνεδρίαζε εκτάκτως χθες το βράδυ, προανήγγειλε αποφασιστικές παρεμβάσεις στις αγορές ομολόγων. Ο Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνικές επαφές με εταίρους τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και της ενίσχυσης του EFSF.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φόβοι για παγκόσμιο κραχ λόγω και της υποβάθμισης των ΗΠΑ

Φόβους για ένα παγκόσμιο κραχ τροφοδότησε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την Standard & Poor's, ενώ η Ευρώπη επιχειρεί να ορθώσει τείχος προστασίας για το ευρώ και την επίθεση των αγορών.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο έλεος των Κινέζων η Αμερική και η παγκόσμια οικονομία

Με ύφος στυγνού εντολέα το Πεκίνο υπαγορεύει ταπεινωτικούς όρους στον Ομπάμα, απαιτώντας περικοπή των κοινωνικών παροχών και των αμυντικών δαπανών στις ΗΠΑ. Φοβούνται για Μαύρη Δευτέρα τα Χρηματιστήρια.

ΕΘΝΟΣ: Τηλε...θεατές της κρίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Σε ρυθμό διακοπών αντιμετώπισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης της διεθνή οικονομική έκρηξη. Περιορίστηκαν σε τηλεδιασκέψεις μετά το σοκ της πιστοληπτικής υποβάθμισης των ΗΠΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λέσχη Μπίλντερμπεργκ οι Έλληνες θα πληρώσουν το χρέος με τα νησιά τους

Το πιο ισχυρό παγκόσμιο όργανο των Μασόνων έβαλε στο στόχαστρο τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ σχεδιάζει μέχρι και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οικονομικό Περλ Χάρμπορ τρομοκρατεί ευρωζώνη και Ελλάδα

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από στην Standard & poor's προκαλεί σεισμό στην παγκόσμια οικονομία. Η σκιά της δίδυμης κρίσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη φέρνει άνοδο στα επιτόκια δανεισμού και βαθύτερη ύφεση. Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις σε ΕΚΤ, G7 και τηλεφωνικές συνομιλίες των πανικόβλητων ηγετών με το βλέμμα στραμμένο στα χρηματιστήρια.

ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμια ανησυχία για την υποβάθμιση

Μέχρι πρό τινος είχαμε συνηθίσει να ακούμε για τις υποβαθμίσεις της δική μας οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητος του ελληνικού δημοσίου. Τον τελευταίο καιρό οι υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολογήσεως είχαν αρχίσει να αναφέρονται και σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τακτοποιούν και τα καταπατημένα

Ειδική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" των εκτάσεων του Δημοσίου που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες ετοιμάζει η κυβέρνηση, στο πρότυπο της ρύθμισης για τα αυθαίρετα. Στόχος, η είσπραξη τουλάχιστον 1,5 δισ.ευρώ από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν.

ΤΑ ΝΕΑ: Παγκόσμιο φρενοκομείο

Η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ και ο φόβος της επόμενης μέρας. Συνεχείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των μεγάλων χωρών για να αποφευχθεί κύμα πανικού. Στο στόχαστρο μπαίνουν και πάλι οι οίκοι αξιολόγησης για τον ρόλο τους στην επέκταση της οικονομικής κρίσης. Εκστρατεία για προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά η Ελλάδα-τηλεφωνική επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου με Ρομπάι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εργα στην παραλία με μισθούς τρόικας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αγωνία σε τρεις ηπείρους. Σε κερδοσκοπικό κλοιό οι αγορές

Νευρική κρίση στις διεθνείς αγορές μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη S&P. Εντείνονται οι φόβοι για νέο κύκλο πιέσεων στα χρηματιστήρια. Μέσα στο Σαββατοκύριακο Ομπάμα, Μέρκελ και Σαρκοζί αναζήτησαν τρόπους ανάσχεση στην επίθεση των κερδοσκόπων με συντονισμένες κινήσεις.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ισχυρές αναταράξεις στις αγορές από την υποβάθμιση των ΗΠΑ

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τον πανικό στις αγορές μετά την επέκταση της κρίσης, από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής κατάταξης των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's στερώντας από την αμερικανική οικονομία την ανώτατη αξιολόγηση ΑΑΑ για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com