Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για καπνοπαραγωγούς

Πρόωρη σύνταξη μπορούν να πάρουν καπνοπαραγωγοί που ενεργοποίησαν δικαιώματα το 2009, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.




Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να κριθούν αγρότες (φυσικά πρόσωπα), ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

•έχουν ενεργοποιήσει εκτατικά δικαιώματα καπνού προερχόμενα από καπνό το έτος 2009,
•είναι γεννηθέντες από την 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951,
•έχουν ασκήσει γεωργική δραστηριότητα τουλάχιστον 10 έτη πριν από το έτος της αποχώρησής τους, και
•σταματούν για πάντα την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς, μεταβιβάζοντας σε διάδοχο την εκμετάλλευσή τους με τουλάχιστον 10ετή μίσθωση ή πλήρη μεταβίβαση.

Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για τους δικαιούχους ορίζεται μέχρι 6.000 ευρώ κατ΄ έτος, ενώ θα καταβάλλεται κατ’ ανώτατο μέχρι το τέλος της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (31/12/2015).

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και έντυπα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις οποίες και θα αξιολογείται. Στη συνέχεια θα διαβιβάζεται στην ΕΥΕ ΠΑΑ - Ανταγωνιστικότητα, όπου χωρίς περαιτέρω έλεγχο θα εκδίδεται η Απόφαση Ένταξης.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 29.970.786 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και από εθνικούς πόρους.

Η έναρξη των διαδικασιών υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των υπογραφών της ΚΥΑ και τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com