Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

«Συγχωροχάρτι» δίνει ο υπουργός Οικονομικών για όλες τις πριμοδοτήσεις τραπεζών από το 1997, η κρίση δανεισμού στην ευρωζώνη-συναγερμός σε Ιταλία-Ισπανία, η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, και οι προσλήψεις 55.000 μακροχρόνια άνεργων μέσω ΜΚΟ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




"Ε": "Αθωώνει τον εαυτό του αναδρομικά! ".

"Ο υπουργός Οικονομικών, με προσθήκη της τελευταίας στιγμής χθες στη Βουλή, δίνει συγχωροχάρτι για όλες τις πριμοδοτήσεις τραπεζών από το 1997! - Με μια κίνηση ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε χθες στη Βουλή προσθήκη στο οικονομικό πολυνομοσχέδιο, με την οποία απαλλάσσει εαυτόν και όλους τους προκατόχους του υπουργούς μέχρι το 1997 για τις πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95. Η Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει την προσθήκη, που είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο, και αυτή η ψήφιση παρέχει στον υπουργό εκ των υστέρων νομική κάλυψη. Επί της ουσίας, ο υπουργός με την προσθήκη ομολογεί ότι η κατάθεση, που με απόφασή του έγινε στην Proton, ήταν κατά παρέκκλιση του νόμου. Χθες πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός είχε έναν τουλάχιστον φανατικό υποστηρικτή. Τον πάντα πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που, έπειτα από συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, έσπευσε να υποστηρίξει τις θέσεις του".

Η ΑΥΓΗ: "Τραπουλόχαρτα οι αποφάσεις των Βρυξελλών".

"Οπως όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι είχαν προβλέψει, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης όχι μόνο δεν θωράκισαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά το άφησαν σαν πύργο από τραπουλόχαρτα έτοιμο να καταρρεύσει στις πρώτες επιθέσεις των αγορών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έστησαν 41 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες και άλλες Υπηρεσίες!... ".

"Νέα αποκάλυψη της ΝΔ για την κυβέρνηση, που κοροϊδεύει ότι συμμαζεύει το κράτος... ενώ κάνουν χιλιάδες κομματικές προσλήψεις! 5μηνες συμβάσεις και μισθός 625 ευρώ! Ποιές είναι οι θέσεις που θα δοθούν... ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πυρπολούν την ευρωζώνη οι αγορές".

"Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκαλεί στην Ευρωζώνη η ολική αντεπίθεση των αγορών στο ευρω-σχέδιο για τη διάσωση της ελληνικής Οικονομίας (Σύνοδος Κορυφής 21ης Ιουλίου). Χθες τέθηκαν στο στόχαστρο τα ομόλογα ακόμα και της Γαλλίας, με την Ισπανία και την Ιταλία να σφυροκοπούνται ανελέητα ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΣΟΚ όπως πάντα".

"Ιδρυσαν μέσα σε 20 μήνες 41 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ενώ ανακοινώνουν την κατάργηση και τη συγχώνευση Οργανισμών. Προσλαμβάνουν 55.000 μακροχρόνια άνεργους μέσω ΜΚΟ για πέντε μήνες και με μισθό 625 ευρώ. Διογκώνουν το δημόσιο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες".

ΕΘΝΟΣ: "Αφαίμαξη στο ΙΚΑ από κύκλωμα 732 γιατρών".

"Αποκαλυπτικές είναι οι έρευνες για τις αιτίες που κρύβονται πίσω από την οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων. Εντοπίστηκαν 732 γιατροί που συμμετείχαν σε κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η... φούντα του ΠΑΣΟΚ! ".

"Αφού μας "μαστούρωσαν" με την Παγκόσμια Διακυβέρνηση εγκαθιστώντας ιδιότυπη οικονομική "χούντα" τώρα αποποινικοποιούν πλήρως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για να μαστουρώσουν και κατά κυριολεξία τους Έλληνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Επιστροφή φόρων για δωρεές ή γονικές παροχές".

"Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 ισχύει απαλλαγή από τον φόρο και το πόθεν έσχες προκειμένου για δωρεές και γονικές παροχές χρημάτων που συνιστώνται αποκλειστικά για την αγορά ή την ανέγερση ακινήτων ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φάμπρικα προσλήψεων με τις ΜΚΟ "πράσινων" βουλευτών".

"Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης... πρόλαβε να στήσει τη δική του ΜΚΟ, για να βολευτούν τα "δικά τους παιδιά". Εδρα της ΜΚΟ για το διορισμό ψηφοφόρων του σε δήμους των Σερρών το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή. Τοποθέτησε το στενό του συνεργάτη ως επικεφαλής της ΜΚΟ "Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών".

ΕΣΤΙΑ: "Απαράδεκτοι διαξιφισμοί".

"Αν το θέμα των ταξί προκαλή τέτοιο πολιτικό διχασμό, διερωτάται κανείς τι θα γίνη με τα σοβαρώτερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίση η Κυβέρνησις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα αυθαίρετα πληρώνουν και το ΙΚΑ".

"Τη διεκδίκηση μέρους των προστίμων που θα επιβληθούν για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε μια προσπάθεια να κλείσει η "μαύρη τρύπα" του Ταμείου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπαρόζο:Να επισπευθεί η έγκριση για την Ελλάδα".

"Μήνυμα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να επισπεύσουν την έγκριση της συμφωνίας που ελήφθη για την Ελλάδα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο".

Η ΝΙΚΗ: "Πρόγραμμα μαμούθ κατά της ανεργίας".

"Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης εκτιμά ότι θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα από τα οποία τα 250.000 θα είναι με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και διατήρηση θέσεων εργασίας. Αλλάζουν προς το καλύτερο τα κριτήρια για το επίδομα και στους μακροχρόνια άνεργους, υπερδιπλασιάζεται το όριο εισοδήματος στις 12.000 ευρώ και ο χρόνος παραμονής στα 2 χρόνια ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στόχος Ιταλία-Ισπανία".

"Τη βαθιά ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση των spreads των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επιχειρούν Ναρκω-καταστολή ενάντια στο λαό και τα παιδιά μας".

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, στη μάχη κατά του κινήματος έριξε προς βοήθεια της καταστολής και τη ναρκω-καταστολή".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στα ΚΕΠ πηγαίνουν οι εφορίες".

"Από τα ΚΕΠ ή μέσω Διαδικτύου θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι όταν ολοκληρωθεί ο φορολογικός "Καλλικράτης" που προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών. Από τις 288 εφορίες θα μείνουν 30 λέει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Από Αύγουστο ... επιδρομή στις τσέπες, το φθινόπωρο η έκρηξη".

"Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στους όρους του πρώτου πακέτου "διάσωσης" και στις προβλέψεις και απαιτήσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, είναι αναπόφευκτο να έλθει σε μετωπική σύγκρουση σχεδόν με το σύνολο της κοινωνίας εν αναμονή μια δεύτερης και σκληρότερης δανειακής σύμβασης ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δεν πληρώνω και τα κοινόχρηστα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ: "Στο στόχαστρο των αγορών και οι ισχυροί της Ευρώπης".

"Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες οι αγορές ομολόγων και μετοχών, με γενίκευση της αμφισβήτησης των επενδυτών σχετικά με την ουσιαστική ικανότητα της ευρωζώνης να διαχειριστεί τη σοβούσα κρίση χρέους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συναγερμός στην ΕΕ. Φόβοι για κλιμάκωση της κρίσης".

"Το άλμα στο κόστος δανεισμού σε Ιταλία και Ισπανία ανάγκασε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, να απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, ώστε να επισπευσθεί η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συναγερμός σε Ιταλία-Ισπανία ".

"Διαστάσεις ενός ευρύτερου ντόμινο προσλαμβάνει η κρίση δανεισμού στην ευρωζώνη, με αισθητές πλέον τις επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας, ακόμη και της Γαλλίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολιτική στήριξη κόντρα στις πιέσεις των αγορών".

"Πολιτική στήριξη σε Ιταλία και Ισπανία προσέφερε η Ευρωπαϊκη Ένωση καθώς οι δύο χώρες παραμένουν στο στόχαστρο των αγορών που διεκδικούν ιστορικά υψηλές αποδόσεις για τοποθετήσεις σε ιταλικό και ισπανικό χρέος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com