Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Επιμένουν απεργιακά τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί και έδωσαν εκ νέου ραντεβού το Σάββατο για να επανεξετάσουν τη στάση τους από κοινού με τους συναδέλφους τους από την περιφέρεια. Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Παρόμοια απόφαση έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες και οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω.




Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών, άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, που σήμερα κλείνουν 17 ημέρες.

Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, είχαν συγκεντρωθεί από τις 10 το πρωί επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αναμένοντας τις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επισκέφθηκε το νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, από τον οποίο ζήτησαν να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών, όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Στάση αναμονής τηρούν και οι αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδας, αναμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τη σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, εν συνεχεία έκαναν δύο φορές το γύρο της πόλης με τα Ι.Χ. τους.

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν και αυτοί να περιμένουν την έκβαση του αποτελέσματος της σύσκεψης της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους.

Αντίστοιχη είναι η στάση των αυτοκινητιστών στον Έβρο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλη Σισμανίδη, πρόεδρο του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Αλεξανδρούπολης, «όλα είναι ρευστά και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τους».

Στο Νομό Χαλκιδικής, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Επίσης όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί του Νομού Αντώνης Παπαθανασίου, στις 12 το μεσημέρι θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους παραμένουν παρατεταγμένα στο κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται πρόθεση παρεμπόδισης των εκδρομέων στο οδικό δίκτυο.

Στάση αναμονής τηρούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στα Τρίκαλα, περιμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους.

Στις Σέρρες οι ιδιοκτήτες ταξί συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν για το πως θα κινηθούν, ενώ είναι αποφασισμένοι να μεταβούν στα βουλευτικά γραφεία του νομού για ενημέρωση των αρμοδίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Απόστολο Μπάρμπα.

Σε αναμονή για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους και οι ιδιοκτήτες ταξί σε Λάρισα και Βόλο. Σύμφωνα με δηλώσεις των προέδρων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί Λάρισας και Βόλου οι αυτοκινητιστές είναι έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα, εάν αυτό αποφασιστεί στη σημερινή γενική συνέλευση.

Αντίστοιχη είναι η στάση των αυτοκινητιστών στον Έβρο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλη Σισμανίδη, πρόεδρο του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Αλεξανδρούπολης, «όλα είναι ρευστά και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τους».

Ωστόσο σε νέες κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Επειτα από τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και άφηναν τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν από τα διόδια νωρίς το απόγευμα.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν από τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων, τα οποια είχαν αποκλείσει από το πρωί.

Σύμφωνα με νωρίτερες δηλώσεις στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων του πρόεδρου του σωματείου ταξί Χανίων Ηλία Καραπατάκη, οι αυτοκινητιστές θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και αργά το μεσημέρι και θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα από το προεδρείο των ιδιοκτητών ταξί που συνεδριάζει στην Αθήνα.

Η απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης κινητοποίησης, οφείλεται στο σχηματισμό δικογραφίας για κατάληψη δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος δέκα μελών του δ.σ. του σωματείου, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Στον αποκλεισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί. Μέχρι τις 11 το πρωί πραγματοποίησαν καταληψη στα ταμεία του μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com