Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχθηκε, απόψε, η κυβέρνηση με αφορμή την εισαγωγή προς ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών. Αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, παράκαμψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εσπευσμένη κατάθεση του ν/σ προς ψήφιση εν μέσω θέρους με δίλλημμα «ή ψηφίζουμε το νομοσχέδιο ή δεν παίρνουμε την έκτη δόση του δανείου», καταλογίζουν στο οικονομικό επιτελείο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για στάση κατώτερη των περιστάσεων και τεχνητά εμπόδια μιλάει ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας στις βολές της Ν.Δ.




Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εδραζόμενος στο ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την συμπερίληψη συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων σε διαφορετικά νομοσχέδια. Την ένσταση στήριξαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θέμα "εξαπάτησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου", έθεσε επίσης από την πλευρά της Ν.Δ ο Θ. Καράογλου. Ο ίδιος χαρακτήρισε το ν/σ "μνημείο προχειρότητας και πανικού", και υποστήριξε ότι "με συνοπτικές διατάξεις, με τη λογική του κατεπείγοντος συνυπάρχουν ρυθμίσεις για τουριστικά θέματα, συνταξιοδοτικές-ασφαλιστικές διατάξεις που μειώνουν περαιτέρω τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, για μία ακόμη φορά έρχεται νέα περαίωση - και η κυβέρνηση έρχεται με μια επιπόλαια και βιαστική ρύθμιση για την αγορά παιγνίων, να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα (…) Ο υπουργός Οικονομικών, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, συνδέοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με την είσπραξη της έκτης δόσης".

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως "διευκολύνεται η εκποίηση των κρατικών ακινήτων για να προωθηθεί η τουριστική κατοικία (…) Θα αλλάξει η χρήση γης, από αγροτικές καλλιέργειες των φτωχών αγροτών και θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη μεγάλων ξενοδοχειακών τουριστικών επενδύσεων, με οδυνηρές επιπτώσεις στην ανάγκη κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού".

"Η λαϊκή σοφία λέει πως τον Αύγουστο δουλεύουν εντατικά οι κλέφτες και οι διαρρήκτες. Εμείς πρέπει να προσθέσουμε πως τον Αύγουστο εργάζεται εντατικά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να κλέψει κι άλλο τους φτωχούς και τους αδύναμους" σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σε απέραντο καζίνο. Το νομοσχέδιο έχει και πολλά φρουτάκια. Εκτός από προκλητικές διατάξεις, βάλτε τουλάχιστον και ορισμένες προκλητικές παρουσίες για να έχει και ενδιαφέρον", είπε εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης. Υποστήριξε πως το νομοσχέδιο έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, λαμβάνοντας μέτρα υπέρ του τουρισμού "την στιγμή που με την διαμάχη Ραγκούση-Ρέππα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια είναι μπλοκαρισμένα".

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση, "κατώτερη των περιστάσεων, βάζοντας τεχνητά προσκόμματα την στιγμή που όλοι θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας (…) Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας, απλά και μόνον για να αναβληθεί η ψήφιση ενός κεφαλαίου, ενός νομοσχεδίου που περιλαμβάνει πάρα πολλές διατάξεις. Άνθρακες ο θησαυρός από πλευράς ουσίας…". Επίσης κατηγόρησε τη Ν.Δ για προστασία των φοροφυγάδων αρνούμενη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στο ίδιο πνεύμα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε: "Την ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη να τρέξει γρήγορα, να αντιμετωπίσει το θέμα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, η ΝΔ (και φοβάμαι και άλλες δυνάμεις), κοιτά να βάλει συγκεκριμένα τεχνητά εμπόδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com