Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο παγκόσμιος συναγερμός για την αντιμετώπιση της κρίσης και οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις των Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι απασχολούν κατά κύριο λόγο τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Επίσης, αναφορά γίνεται στον αποκλεισμό του επιτρόπου Όλι Ρεν για συμμετοχή ιδιωτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις διαδικασίες - εξπρές προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα.




Αναλυτικότερα, οι τίτλοι των εφημερίδων:



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2 ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΥΡΩ-ΗΠΑ".

"Στην... παραλία βρήκε Σαρκοζί, Μέρκελ και Όλι Ρεν η νέα διεθνής χρηματιστηριακή αναταραχή, με επίκεντρο τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία αγγίζει πλέον την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και την αβεβαιότητα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας".

Η ΑΥΓΗ: "Η Ευρώπη στην άκρη της νύχτας".

"Ο φόβος ότι ζούμε την απαρχή μιας νέας κρίσης τύπου Lehman Brothers πλανάται πάνω από τα χρηματιστήρια του κόσμου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ η σιωπή της κυβέρνησης".

"Ως ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής ερμηνεύει η ΝΔ τη σιωπή των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και Θόδωρου Πάγκαλου στις αποκαλύψεις για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, με "όργιο" κομματικών προσλήψεων από το ΠΑΣΟΚ και σύσταση ολοένα και περισσότερων νέων κρατικών δομών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ προβλέπει ο επενδυτικός κολοσσός της Pimco".

"Η Ελλάδα θα πληρώσει τελικά την κρίση στην Ευρωζώνη, με την αναγκαστική έξοδό της από το μηχανισμό του ευρώ", επιμένει ο επικεφαλής της PIMCO, Bill Gross.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ".

"Οπλισμένη βόμβα στα θεμέλια της ήδη βαριά ασθενούς ελληνικής οικονομίας και απειλή ακύρωσης όλου του πακέτου της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για νέα δανειοδότηση της Ελλάδας αποτελεί η ραγδαία επιδείνωση στο διεθνές οικονομικό μέτωπο".

ΕΘΝΟΣ: ""ΕΦΙΑΛΤΗΣ στους δρόμους με τα λουκέτα".

"Σε βρόχο για τον εμπορικό κόσμο έχει εξελιχθεί η οικονομική κρίση. Καθημερινά είναι τα λουκέτα. Μια στις δύο επιχειρήσεις βρίσκεται στο "κόκκινο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο ΜΠΡΕΪΒΙΚ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΪΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ!!!".

"Αφού αποκαλύφθηκε πως ο παρανοϊκός Νορβηγός μακελάρης ήταν Μασόνος, αντιρατσιστής, υπέρμαχος των δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων, Ναϊτης και Σιωνιστής (και κατά τα άλλα "ακροδεξιός, "νεοναζί" και "Χριστιανός φονταμενταλιστής") έρχεται και μια νέα αποκάλυψη-σοκ:Στο "παιχνίδι" με τις κάρτες των ιλλουμινάτι, υπάρχει κάρτα και για τους Ναϊτες!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ".

"Δέκα αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία φέρνουν οι δύο νόμοι που τίθενται σε εφρμογή."Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΒΑΖΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ το ευρωομόλογο στην κρίση χρέους".

"Σε μια νέα προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές και να εκτονώσει την πίεση που δέχονται η Ισπανία και η Ιταλία ο επίτροπος ανακοίνωσε πως θα εξεταστεί η ιδέα του ευρωομολόγου".

ΕΣΤΙΑ: "Παγκόσμια αβεβαιότης. Φόβοι καταρρεύσεως σε Ευρώπη και ΗΠΑ".

"Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι μια μικρογραφία της δημοσιονομικής κρίσεως, που απειλεί με κατάρρευση την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ η οικοδομική άδεια"

"Το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί την ...εξπρές έκδοση οικοδομικών αδειών, προκειμένου να δώσει ένα τέλος στην απίστευτη γραφειοκρατία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συναγερμός στην ΕΕ κατά της κρίση".

"Συναγερμό στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν προκαλέσει οι πιέσεις των αγορών υπό τους φόβους για την πορεία της οικονομίας τόσο της Ευρωζώνης όσο και των ΗΠΑ".

Η ΝΙΚΗ: " Η Ελλάδα στη δίνη των εξελίξεων".

"Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις απρόβλεπτες εξελίξεις που δρομολογεί το ντόμινο της κρίσης στις διεθνείς αγορές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΧΤΥΠΟΥΝ στην καρδιά της Ευρώπης".

"Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα Ολι Ρεν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εργάζονται "ημέρα και νύχτα" για να καταρτίσουν ένα ευρύτερο σχέδιο συνδρομής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στους εκβιασμούς σε εργαζόμενους".

"Ολομέτωπο επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπολύει η κυβέρνηση "κραδαίνοντας" την απειλή των απολύσεων επιδιώκοντας να αποτρέψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων ενόψει της επιβολής της "εργασιακής εφεδρείας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συναγερμός (ξανά) στην Ευρώπη".

"Συναγερμός ήχησε και πάλι στην ευρωζώνη, καθώς η κρίση επεκτείνεται από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρώπης".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Κάλλιο πέντε και στο χέρι..."

"Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος συμφωνούν, αφού δείχνουν να ετοιμάζουν φορολογική αμνηστία για όσους δεχθούν να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους..."

PRESS: "Δύο σφαίρες για τον Σιδέρη από τον Κοσκωτά".

"Ενα θρίλερ βγαλμένο απ΄ τα παλιά πρόκειται να ζωντανέψει στις δικαστικές αίθουσες με πρωταγνιστές δύο πρόσωπα που τώρα ίσως έχασαν κάτι από τη "λάμψη "τους αλλά σε διαφορετικές δεκαετίες ο καθένας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Με διαδικασίες-εξπρές η στήριξη στην Ελλάδα".

"Ο Φιλανδός επίτροπος διαβεβαίωσε ότι ΕΚΤ και EFSF εργάζονται πυρετωδώς για το β΄πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πιο κοντά το Ευρώ-ομόλογο. Πολεμική ατμόσφαιρα στην ΕΕ για την κρίση".

"Νέα σφροδρή επίθεση των αγορών εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα, καθώς η Ευρωζώνη παραμένει ανοχύρωση και η ηγεσία της βρίσκεται σε διακοπές".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σοκ και δέος στις αγορές. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ".

"Το ντόμινο της εξάπλωσης της κρίσης δανεισμού στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με έναν γενικότερο προβληματισμό για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αποτέλεσαν το εκρηκτικό μίγμα που κατάφερε νέο βαρύ πλήγμα χθες στις διεθνείς αγορές".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγκόσμιος συναγερμός για την αντιμετώπιση της κρίσης".

"Ανεξέλεγκτες διαστάσεις περιλαμβάνει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, απειλώντας Ιταλία και Ισπανία, ενώ παρασύρει στη δίνη της τα διεθνή χρηματιστήρια που έχασαν 2,5 τρισ. δολάρια σε μια εβδομάδα".

Η ΑΞΙΑ: Τράπεζες: Τα μυστικά ραντεβού".

"Στην οδό των συγχωνεύσεων θέλει να οδηγήσει η κυβέρνηση τις τράπεζες, καθώς στο νέο οικονομικό επιτελεί εδραιώνεται η πεποίθηση ότι το τραπεζικό σύστημα και η εμμονή των τραπεζιτών "να μείνουν όλα ως έχουν" αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ".

"Σε νέα περιδίνηση εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία με επίκεντρο την κρίση στην Ευρωζώνη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com