Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Ξεκινάμε αγώνα», δηλώνουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Στην επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων οδηγεί το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τους προέδρους των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα. Οι πρόεδροι συμφώνησαν ομόφωνα στο ότι δεν διασφαλίζεται μια ενιαία και ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, ενώ δηλώνουν ότι ξεκινούν αγώνα για να επιλυθούν τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.




Τα σοβαρότατα και άμεσα προβλήματα που υπάρχουν, εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), σύμφωνα με τους προέδρους των ιδρυμάτων, που συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα.

«Η Σύνοδος ομόφωνα αποφαίνεται ότι ο νέος Νόμος, σε ό,τι αφορά στον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δεν διασφαλίζει μια ενιαία, ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, δεν δίδει διέξοδο ολοκληρωμένης ανάπτυξης στα ΤΕΙ και δεν επιλύει σοβαρά συσσωρευμένα προβλήματα. Αντ' αυτού, με την πολιτική που εφαρμόζεται επιδεινώνονται πολλά από αυτά», λένε οι επικεφαλής των ΤΕΙ.

Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ επισήμαναν ότι τα Ιδρύματα αντιμετωπίζουν πλέον ιδιαίτερα προβλήματα, με τη δραματική μείωση των προϋπολογισμών, με την έλλειψη διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού και τη μείωση, κατά 55%, του αριθμού του έκτακτου προσωπικού των ιδρυμάτων.

Η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ, δηλώνει, τέλος, ότι «ξεκινά αγώνα, με συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν ήδη γίνει εκρηκτικά, αλλά και για να μειωθεί η οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής οικογένειας από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και από τον προσανατολισμό τους στα ιδιωτικά ‘κολλέγια’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com