Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Με κλειστά Δημοτικά η νέα σχολική χρονιά!

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.



Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».

«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια».

«Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών», λέει η ΠΑΣΚ, «υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη».

Οσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει: «Οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή».

Στο μεταξύ, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα και σε άλλα μέτωπα. Ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν (εκτιμάται πάνω από 10.000) σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των διορισμών (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000) θα δημιουργήσουν μεγάλα κενά στα σχολεία όλης της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com