Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η πορεία της οικονομίας, το εκτός ελέγχου χρέος, οι αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που φέρνει το νομοσχέδιο του Λοβέρδου, η απελευθέρωση στον χώρο των ταξί και η περικοπή του αριθμού των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων και των αμοιβών τους, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκτός ελέγχου το χρέος".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανεξέλεγκτη πορεία του χρέους στο 172% του ΑΕΠ το 2012, και αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου ακόμη κι αν εφαρμοστούν τα μέτρα διαβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο συνιστά νέα μέτρα!".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες με παράνομη σύνταξη!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική, όσον αφορά την έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών μέσω του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκτός ελέγχου χρέος και ελλείμματα επιταχύνουν την χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αυτοκτονική επιλογή του Μνημονίου οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση σωτηρίας για τη χώρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προς παγόβουνο ολοταχώς!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαριστική βολή στις αισιόδοξες εκτιμήσεις Γιώργου και Βενιζέλου από τους "σοφούς" του Γραφείου Προϋπολογισμού: Εκτός ελέγχου χρέος-έλλειμμα".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα κριτήρια για αναπηρικές συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επανεξετάζονται 60.000 ύποπτες περιπτώσεις συνταξιούχων. Αλλάζει από σήμερα το σύστημα πιστοποίησης. Δημιουργούνται 45 κέντρα -υγειονομικές επιτροπές σε όλη τη χώρα. Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα χορήγησης συντάξεων σε αναπήρους προωθεί το υπουργείο Εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτη Κονίτσης: Ζήτω τα γιαούρτια, ζήτω οι ντομάτες, ζήτω τα αυγά!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία των πολιτικών, υποστηρίζει ο μαχητικός Δεσπότης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οριστική αποτυχία για κυβέρνηση και τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ύφεση βαθαίνει αντί να περιορίζεται, το έλλειμμα διογκώνεται αντί να μειώνεται, τα έσοδα καταρρέουν παρά τους νέους φόρους και οι δαπάνες αυξάνονται παρά τις αλχημείες. Το δημόσιο χρέος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ολέθριο λάθος το "τσεκούρι" στις δημόσιες επενδύσεις, μαύρη τρύπα 6,7 δισ.ευρώ από τις οφειλές στους προμηθευτές".

ΕΣΤΙΑ: "Καταστρέφουν την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο προχθεσινό άρθρο για την συγχώνευση της Alpha με την Eurobank ο κ.Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε σε ένα "κυκλικό παράδοξο" για τον ρόλο του κράτους στο τραπεζικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν βρεθή σε δυσχερή θέση, κυρίως επειδή έχουν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου".

Η ΑΥΓΗ: "Το τελευταίο μήνυμα του Λεωνίδα Κύρκου: Δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το κείμενο της παρακαταθήκης του Λεωνίδα Κύρκου προς τους νεότερους αγωνιστές, που διάβασε χθες μπροστά στο φέρετρο ο γιος του Μίλτος όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο Λεωνίδας. Να συνεχίσετε τον αγώνα για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον άνθρωπο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σκοτώνουν με ΦΠΑ νοικοκυριά και αγορά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα των επιχειρήσεων εστίασης, σε συρρίκνωση των εσόδων από τον τουρισμό αλλά και σε νέα επιβάρυνση των καταναλωτών. Παράλληλα, η χθεσινή απόφαση των εστιατόρων να μην αποδώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ τινάζει στον αέρα τα έσοδα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοίγουν τα μέτωπα με γιατρούς και ταξί".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην επιλογή να ανοίξει άμεσα, δηλαδή πριν από τη μετάβασή του στη ΔΕΘ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, δύο μεγάλα μέτωπα με τους ιδιοκτήτες ταξί και τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων προέβη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενισχύσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, αλλά και να απαντήσει στην κριτική της τρόικας για καθυστερήσεις στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Η ΝΙΚΗ: " Ήλιος και χρυσός φέρνουν 15.000 θέσεις εργασίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποια είναι τα τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ύψους 1,2 δισ.ευρώ που περιμένουν έγκριση από τη Διυπουργική. Ηλιακή ενέργεια 450 MW και εξόρυξη κοιτασμάτων χρυσού στον Έβρο στην πρώτη γραμμή. Ακολουθούν ακόμη 20 μεγάλα έργα που θα φέρουν πάνω από 5,5 δισ. με έμφαση στον τουρισμό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκτός ελέγχου το χρέος και με τη...βούλα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τους φόβους ότι η κατάσταση βαίνει ανεξέλεγκτη, έρχεται να επιβεβαιώσει το γραφείο παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής κατά την πρώτη έκθεσή του, ξεσηκώνοντας "κύμα αντιδράσεων" από την αντιπολίτευση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά . Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών στην πρόληψη. Την ίδια ώρα έρευνες δείχνουν πως και η μεθαδόνη στέλνει στο θάνατο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανοίγει το ΕΣΥ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες ανατροπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνει το νομοσχέδιο του Α.Λοβέρδου, που συζητήθηκε -χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες- στο υπουργικό Συμβούλιο: μεταξύ άλλων, θα επιτρέπεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία, ενώ ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία χιλιάδων ιδιωτικών γιατρών του ΕΣΥ".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βέρα στο δεξί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρώτη επιλογή η συγκυβέρνηση χωρίς εκλογές. Ο Παπανδρέου προτιμά αρραβώνα με τον Σαμαρά αντί για ... μονόπετρο στον Βενιζέλο. Με το φόβο της κατάρρευσης να κυριαρχεί, θέλει και τη ΝΔ στον χορό του Ζαλόγγου".

City Press: "Εκτός ελέγχου έλλειμμα και χρέος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ανησυχητικά στοιχεία από την πρώτη έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. Μιλά για αντιστάθμιση των θετικών επιπτώσεων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Ζητά την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βόρεια Ελλάδα- Πρόβλεψη σοκ για την ανεργία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δημόσια γη σε αγρότες και ανέργους- Θα ενοικιάζεται προς 5 ευρώ το στρέμμα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Έγκριση με fast track 4 επενδύσεων 1,2 δισ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τέσσερα επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 1,2 δισ.ευρώ εκ των οποίων τα δύο θα πραγματοποιηθούν και με ξένα κεφάλαια που αφορούν τους τομείς της πράσινης ενέργειας και των μεταλλείων έχουν λάβει ήδη το "πράσινο φως" μέσα από τη διαδικασία fast track και αναμένουν την έγκρισή τους από τη διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών επενδύσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε νευρική κρίση η αγορά με το ΦΠΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύγχυση και αντιδράσεις από τους παραγωγικούς φορείς. Ευαγ.Βενιζέλος: θα διορθώσουμε εφόσον καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Αναμένεται να υπάρξουν νέες πληθωριστικές πιέσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα ναδίρ το λιανικό εμπόριο, χαριστική βολή από τον ΦΠΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης που ισχύει από αύριο αναμένεται να πλήξει την κατανάλωση, τα στοιχεία για το λιανικό εμπόριο είναι απογοητευτικά. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο κατά 9,9% σε αποπληθωρισμένες τιμές, με όλους τους κλάδους του εμπορίου να μετρούν απώλειες".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με ζημιές στο α΄εξάμηνο δύο στις τρεις εισηγμένες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ζημιογόνες ήταν δύο στις τρεις εισηγμένες επιχειρήσεις στο πρώτο εξάμηνο της κρίσης. Συμποσούμενες οι ζημιές φθάνουν τα 4,4 δισ.ευρώ με τις τράπεζες να παίρνουν το κύριο βάρος λόγω των δικών τους αρνητικών, λόγω ομολόγων, αποτελεσμάτων στα 4,5 δισ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com