Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σε συλλαλητήριο στις 10 Σεπτεμβρίου καλούν τα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα συνδικάτα, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, απηύθυναν στελέχη της ΓΣΕΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Β. Ελλάδας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλέι το ΠΑΜΕ.




Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις έξι το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Ξεχωριστή συγκέντρωση στις έξι και μισή θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων εκφράστηκε ανησυχία για την εκτίναξη της ανεργίας, τη συνεχιζόμενη κρίση, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ τάχθηκαν ενάντια στις ελαστικές συνθήκες εργασίας, στις ιδιωτικοποιήσεις και σε σκέψεις ειδικών ζωνών απασχόλησης και κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Η ανεργία στους νέους φτάνει το 40% και στις γυναίκες το 30%. Οι περίφημες ευελιξίες, όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά εκτόξευσαν την ανεργία στις κατηγορίες των εργαζομένων, που υποτίθεται ότι θα ευνοούσαν. Είναι λοιπόν «μύθος» ότι διευκολύνουν την απασχόληση. Αν συνεχιστεί η διόγκωση της ανεργίας θα φτάσουμε σε ποσοστά ακόμη ψηλότερα και από τις προβλέψεις μας, στο τέλος του χρόνου», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφης.

Την εκτίμηση, ότι η «πραγματική ανεργία» στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 27% και στο τέλος του χρόνου θα φτάσει το 30%» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων εργατικών κέντρων της Β. Ελλάδας η ανεργία στην Καστοριά, τον Έβρο, την Κοζάνη και τις Σέρρες έφτασε στο 30%, στη Φλώρινα στο 35% και στη Νάουσα στο 50%, ενώ εντείνεται η ανασφάλιστη και η εκ περιτροπής εργασία. Αντίθετα, στη Χαλκιδική παρατηρήθηκε σταθεροποίηση στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, περιορίστηκε κάπως η «μαύρη» εργασία στον τουρισμό και «για πρώτη φορά τηρήθηκε σε γενικές γραμμές» το συμφωνημένο 17% στις θέσεις μαθητείας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com